‘DUMLU RUHUNU SÖNDÜRMEYECEĞİZ’

149

Belediye Kütahyaspor’a beş yılda birinci lige çıkması için gereken tüm desteği verdiklerini yeni dönemde kazanmaları halinde ne olursa olsun yine ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, “Dumlupınar ruhunu söndürülmesine müsaade etmemek gerek.” Dedi.

Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, beş yıllık görev süresi boyunca Belediye Kütahyaspor’u desteklediğini yeniden seçilmesi durumunda yine elinden gelen desteği vereceklerini açıkladı.

İSİM BÜTÇEDEN PAY ALABİLMEK İÇİN DEĞİŞTİ

2019 seçimlerinden önce herkesin ona önce Kütahyaspor’u sorduğunu ifade eden Başkan Işık, Kütahyaspor’un neden Belediye Kütahyaspor’a dönüştüğünü anlattı. Takımın belediye bütçesinden pay alabilmesi için ismin Belediye Kütahyaspor’a dönüştüğünü dile getiren Işık, “Kulüp, olağanüstü kongresinde alınan karar ile tüzük değiştirerek Belediye Kütahyaspor adını aldı. Bu olmasıydı ben sadece diğer başkanların katkı sağladığı kadar katkı sağlayabilirdim, belediye imkânlarından yararlanmak için bu isim verildi.” Şeklinde konuştu. 

‘GEREKEN TÜM DESTEĞİ VERDİK’

Hedeflerinin takımı beş senede 1. Lig’e çıkarmak olduğunu hatırlatan Işık, “Bunun için de gereken desteği verdik. Son 4 yılda sürekli kafaya oynamaya rağmen üst lige çıkamadık. Artık son maçlarda edindiğimiz tecrübe ile inşallah bunu da geçekleştirileceğiz. Ama şartlar hep sizin istediğimiz şekilde gitmiyor. Ben 130 proje taahhüdünde bulundum, tamamına yakınını yerini getirdim. Benim de içimde kalan uhde o sözümüzü yerine getirilememesi. Biz anladık ki saha da oynayan oyuncu sizinle aynı düşünmezse, teknik kadro aynı hedef ve hayal uğruna koşmazsa, şehir aynı şekilde olmazsa olmuyor. Bizim şehrimiz gerçek anlamda bütünleşerek bu takımın yukarılara çıkması konusunda gerekli özveriyi gösterecek noktaya gelemedi maalesef. Şehre de bir şey diyemiyorum. Belki onlarda spora yapılan katkının gereksiz olduğunu düşünebilirler. Ama insan niye böyle oluyor diye sormadan edemiyor. Esnaf bürokrat iş insanı olarak herkes bunun önemli getiri olduğuna inanırsa bir şehrin markası olduğuna inanırsa ve isterse hu iş olur. Sabırlı olmak lazım. Akıllı olmamız lazım. sporcumuzun da taraftarında da hocanındı akıllı davranması lazım.” İfadelerini kullandı.

İlk sene 7 puan öndeyken 3 hafta kala 2 puan daha alıp farkı 9 puan yapamadıklarını ifade eden Işık, “8 puan da kaldı. En son ona rağmen şampiyonduk. Fakat rakiplerimizin şeytan olduğunu unuttuk. Şeytan Rıdvan federasyonda girmedik kapı bırakmadı. Hakemi satın aldı. Yomra Nazilli maçında 90+4 de verilen penaltıyla Nazilli şampiyon oldu. Bizim aklımızdan bu geçmezdi. Şeytan Rıdvan’ın böyle bir şey yapacağını hepimiz düşünsek akıl edemezdik. Rabbim bir gün fazladan ömür verecekse onunla hesaplaşmak için versin. Şehrimin hakkını helal etmiyorum. 2. Sene Hopa’yla ilgili olan olaylar belli. Arkasından geçen sene yine olmadı. İnşallah bu sene olacak. Artık şehrimizde vatandaşımızda anladı biz iddialı takımız.” Açıklamasında bulundu. Kütahya’nın takımının kimseye malzeme olmayacağına değinen Işık, tecrübelerden ders çıkararak altyapıya ağırlık vereceklerini vurguladı. 

 ‘BELEDİYE KÜTAHYASPOR’UN BORCU YOK’

Belediye Kütahyaspor’un geçmiş dönem borçlarını temizlediklerini belirten Işık, “Son 5 yılda parası ödenmeyen futbolcu, kulübü cezalı duruma düşürecek bir borcumuz yok.” dedi. Kalıcı gelir projelerinden de bahseden Işık, Kütahya’ya kazandırılacak Yoncalı Spor Kompleksi ve Belediye Kütahyaspor Sporcu Oteli’nin gelirinin Kütahyaspor’a aktarılacağını açıkladı.

İKİ STADYUMA DA İHTİYAÇ VAR

Dumlupınar Stadyumu’na şehrin takımına sevdalı birçok taraftarın yaya olarak ulaşabildiğini dile getiren Işık, şehrin merkezinde tarihin anılarına şahitlik etmiş bir stadı söküp başka türlü değerlendirmek akıl dışı bir proje olduğuna değindi. 1966 yılından beri devam eden Dumlupınar ruhunu söndürülmesine müsaade etmemek gerektiğinin altını çizen Işık, “Biz yerinde yenileme yapılarak. Kapasiteyi 11 bin 966 seyirciye çıkaracağız. Bu tek başımıza alabileceğimiz bir karar değil. Gençlik Spor Bakanlığı ile görüşeceğiz. İkinci bir stadyum olacaksa da onunla ilgilide görüşmeler var ama henüz bir çalışma göremedik. O da bir kompleks saha olacak. O da olsun, bu da olsun. Bunu buraya kazandırmak yerine neden yok ediyoruz? Zaten ihtiyaç var.” şeklinde konuştu. Bugün yapımı tamamlanan 3 sahanın daha toplu açılışını yapacaklarını vurgulayan Işık, Belediye Kütahyaspor’u kimseye muhtaç etmeden destekleyecek güçleri olduğunun altını çizdi. 

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *