ABAŞ KÖYÜ MEYDANINDA KAVGA: KAVGANIN ASIL SEBEBİ SEÇİM Mİ?

169

Abaş köyünde iki muhtar adayı da eşit oy aldı. Seçim akşamı Teravih namazı çıkışı köy meydanında muhtar adaylarından birinin kardeşi kavgaya karıştı. Kavganın, muhtar adayı abine oy vermemekten mi, köydeki orman yangını yüzünden mi çıktığı gizemini koruyor.

MUHTAR ADAYLARININ OYU EŞİT

KARAR SEÇİM KURULUNUN

Emet ilçesine bağlı Abaş köyünde Lütfiye Aydın ve Bahattin Gökçe muhtarlık için aday oldu. Yapılan seçimlerde her iki adaya da 35’er oy çıktı. Seçimle ilgili kararı seçim kurulu verecekken, bu köy için muhtarın kura ile belirlenmesi bekleniyor.

Seçim akşamı Teravih namazı çıkışı köy meydanında Bahattin Gökçe’nin kardeşi A.G ve köyde ikamet eden İsmail Yağız’ın kavgası ise olayı farklı boyutlara taşıdı. Örencik jandarma ekipleri köydeki olaya müdahale etti.

KAVGADA DARP EDİLDİ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre 15 gün önce köyde çıkan orman yangınına sebebiyet verdiği gerekçesiyle tartışan ikili arasında kavga çıkınca darp olayı meydana geldi.

Kütahya Evliya çelebi hastanesinde tedavi edilen İsmail Yağız  (42) ifadesinde A.G’nin muhtar adayı abisine oy vermediği için darp edildiği iddiasında bulunurken, A.G. ve görgü tanıklar karakoldaki ifadelerinde tartışmanın orman yangınından çıktığını yangına sebep olan şahsa ‘neden yaktın, dikkat etmedin’ gibi telkinlere karşı, ‘sana ne?’ ifadeleri nedeniyle olay çıktığını beyan ettiler.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *