BAYRAMDAN SONRA KIRMIZI ET DÜŞECEK

230

Ramazan boyunca ete 3-4 kez zam geldiğini ifade eden Yasin Et İşletme Sahibi Ramazan Sunar, bu yüzden bayram alışverişi yoğunluğunun yarı yarıya azaldığını belirtti. Sunar, bayramın ardından kırmızı et fiyatlarında her sene olduğu düşüş yaşanacağını vurguladı.

Ramazan Bayramı öncesi bayram alışverişinin adreslerinden biri de kasaplar oldu. Ailesi, misafirleri ve sevdikleri ile kalabalık sofralarda buluşacak vatandaşlar, o sofraya et yemeği de koyabilmek için kasapları tercih etti.

KIRMIZI ET TERCİH EDİLİYOR

Bayramda en çok kırmızı et tercih edildiğini ifade eden Yasin Et İşletme Sahibi Ramazan Sunar, Beyaz et satışları olsa da kırmızı ete talebin daha yüksek olduğunu vatandaşın en çok dana etine rağbet gösterdiğini belirtti.

Vatandaşın özellikte beyaz et alışverişi için daha çok marketleri tercih ettiğine değinen Sunar, “Beyaz et hazır pakette olduğu için tercih sebebi oluyor. Kırmızı ette de birebir görmek istiyor vatandaş. Özellikle vatandaşın kıymanın gözleri önünde kasaplarda etten çekildiğini gördüğü için daha çok tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

YOĞUNLUK YARI YARIYA AZALDI

Artan fiyatlar sebebiyle müşteri yoğunluğunda yüzde 50 düşüş olduğunu aktaran Sunar, “Ancak yoğunluk arife günü artıyor. Kütahyalı bu bayramda da sofralarına et koyabilecek inşallah” şeklinde konuştu.

Kıyma fiyatının 500 TL olduğunu ifade eden Sunar, “Et 500 TL, tavuk bonfile 200-300 TL tabii insanlar bu durumda kırmızı eti tercih ediyor” dedi. Ramazan ayında kırmızı ete 3-4 kere zam geldiğini ifade eden Suner, “Kırmızı ette artış olduğu zaman tavuk da artıyor. Ama Ramazandan sonra kırmızı ette mutlaka düşüş olur. Kurban Bayramı da geliyor çünkü. Mutlaka biraz düşüş oluyor.” İfadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *