KÜTAHYA SANAYİSİNİ OLUMSUZ ETKİLEMEZ

231

İsrail ile ihracatı kısıtlanan 54 ürün grubunun savaşta kullanılabilme ihtimali gözetilerek hazırlandığını ifade eden 30 Ağustos OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Kütahya sanayisinin de bu yönde yoğunlaşmış bir üretimi olmadığını bu yüzden karardan olumsuz etkilenmeyeceğini vurguladı.

İsrail’in, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, Gazze Şeridi’nde Filistin halkına topyekün bir katliam yaşatıyor. Hayatını kaybeden Filistinli sayısı 33 bini aşarken, Filistin halkı en temel gıda maddelerine bile ulaşmakta güçlük çekiyor. Yaşanan zulüm, kardeş coğrafyamızda tüm şiddetli ile sürerken Filistin’e desteğini sürdüren Türkiye, çok sayıda ürün grubunda İsrail’e ihracatını kısıtlama kararı aldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülecek karar ile 54 grupta Türkiye’de üretilen ürünler İsrail’e ihraç edilemeyecek. 30 Ağustos OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, kısıtlamaya dair değerlendirmelerde bulundu.

STRATEJİK ÜRÜNLER DAHİL EDİLDİ

54 ürün grubunda bilhassa savaş malzemesi olarak kullanılabilecek, savunma avantajı sağlayacak ürünler olduğuna değinen Yenipazar, ürün gruplarının dikkate hazırlandığını ifade etti. İhracatın kısıtlanmasın için talebin de bu yönde olduğuna değinen Yenipazar, “Zaten istenilen de buydu. Stratejik ürünlerde bu konuya dikkat edilmesi gerekiyordu. Ürün grupları savaşta kullanılabilme ihtimali gözetilerek hazırlanmış.” Şeklinde konuştu.

YOĞUNLAŞMIŞ ÜRÜNLER FARKLI

Kararın beklenen bir adım olduğuna değinen Yenipazar, Kütahya sanayisinin de bu yönde yoğunlaşmış bir üretimi olmadığını bu yüzden Kütahya sanayisinin bu gelişmeden olumsuz etkilenmeyeceğini vurguladı. İslam Dünyasının 6 ayı aşkın süredir devam eden katliamların acısını yaşadığına değinen Yenipazar, Kütahya halkını zulmün farkında olmaya çağırdı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *