KUTSO BAŞKANI ESİN GÜRAL ARGAT MAZBATASINI ALDI ‘KADINLAR HAK ETTİĞİ YERE GELMELİ’

942

Türkiye’nin ilk kadın TSO Başkanı seçilen Esin Güral Argat mazbatasını aldı. Devir teslim töreninde konuşan Esin Güral Argat, “Kadınlar, hepimizin hayali olan müreffeh Türkiye için hem hak ve özgürlükler bağlamında hem de eşit birey olma bağlamından hak ettikleri yere gelmelidir” dedi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda(KUTSO)  tamamlanan seçimlerin ardından Türkiye’nin ilk kadın TSO Başkanı seçilen Esin Güral Argat, resmen göreve başladı.

Dün sabah saatlerinde İl Yüksek Secim Kurulunda 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Besime Umay Kökten’den mazbatasını alan Esin Güral Argat daha sonra KUTSO’da gerçekleştirilen devir teslim törenine katıldı. Törende KUTSO Yönetim Kurulu Eski Başkanı İsmet Özotraç ve yönetim kurulu da yer aldı.

‘TECRÜBELERİ ÇOK DEĞERLİ’

Vazifesini büyük bir memnuniyet ile bir hanımefendi başkana devrettiğini belirten İsmet Özotraç, “Bugün benim için çok mutlu bir gün. Kendisinin çok başarılı olacağını düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. KUTSO’ya büyük katkıları olan İsmet Özotraç’ın tecrübelerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, yönetim kurulum adına teşekkürlerini sundu. Güral Argat, yeni dönemde Özotraç’ın getirdiği çıtayı biraz daha yukarıya çıkarmak üzere çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.

‘HEM GURUR VERİCİ HEM DÜŞÜNDÜRÜCÜ’

Türkiye’nin ilk kadın başkanı olmasının çok büyük gurur vermesinin yanında çok da düşündürücü olduğunu ifade eden Güral Argat, şöyle dedi “Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100’ncü yılını idrak edeceğiz. Kadının eşit birey olması her zaman benim mücadele alanım oldu ve bu devam edecek. Kadınlar, hepimizin hayali olan müreffeh Türkiye için hem hak ve özgürlükler bağlamında hem de eşit birey olma bağlamından hak ettikleri yere gelmek durumundalar. Dolayısıyla yeni görevimi de de bu gözlüğümü hiç çıkartmadan ifa etmeye çalışacağım” ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *