‘BİRLİK BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN’

581

Cumhuriyet’in 99. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen resepsiyon, fener alayı ve Soner Sarıkabadayı Konseri’nde Vali Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın verdiği mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99. Yılı etkinlikleri kapsamında Kütahya Valisi Ali Çelik ve eşi Neziha Çelik, il protokolü ve vatandaşları ağırladığı bir resepsiyon verdi.

Milletvekilleri, belediye başkanları, askeri ve mülkî erkan, şehit aileleri, gaziler, STK’lar, vatandaşlar ve davetliler katıldığı resepsiyonda konuşma yapan Vali Çelik, “Geçmişi, yaşanan zorlukları, elde edilen değerleri tekrar etmede bu bir araya gelişlerimiz büyük önem taşıyor. Birlik, beraberliğimiz daim olsun. Cumhuriyetimizi kurduran milli birlik ve beraberlik ruhuyla hep birlikte daha iyiyi, güzeli başaracağız. Bu birliktelik tablosu bunun en güzel nişanesi” dedi. İl protokolü ve vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Cumhuriyetin kazanımlarına dikkat çekerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

MEŞALELER CUMHURİYET İÇİN YANDI

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın göreve geldiğinden bu yana her milli bayramda düzenlenen fener alayı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da binlerce Kütahyalı’nın katılımıyla gerçekleşti

Cumhuriyet coşkusu fener alayına da yansıdı. Kütahya Belediyesi önünden Zafer Meydanı’na dek süren yürüyüşte meşaleler Cumhuriyet için yandı. Ellerinde meşaleler ile yürüyen Kütahyalılar, söyledikleri marşlarla Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu. Tugay Bandosu’nun da eşlik ettiği yürüyüş Zafer Meydanı’nda sona erdi.

‘YAN YANA OMUZ OMUZA’

DCIM\100MEDIA\DJI_0022.JPG

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bir sonraki adresi Zafer Meydanı oldu. Zafer Meydanı, 30 Ağustos İş Merkezi ve Zanaat Çarşısı, Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezinin açılışının yapıldığı gecede, konser ve ışık gösterisi büyük beğeni topladı. Gecede halka seslenen Vali Ali Çelik, “İyi ki buradasınız, iyi ki yan yana, omuz omuza birliktesiniz. Rabbim, Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği cumhuriyetimizi, devletimizi ve milletimizin bu topraklardaki varlığını sonsuz kılsın” dedi.

Başkan Işık, “Cumhuriyet’imizin kuruluşunda binlerce şehidimizi verdiğimiz kutsal toprakların ebedi bekçileri çok saygıdeğer hemşehrilerim, öncelikle hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Rabbim, aziz milletimizin her bireyine daha nice Cumhuriyet Bayramlarını kutlamayı nasip etsin.” Dedi.Zafer Meydanı hakkında bilgi veren Başkan Işık, “16 Türk Devletinin bayrağının asılı olduğu alanla bu meydana giriş yapılıyor Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anıtını bulunduğu tören alanı, karşısında 26 Ağustos tarihini simgeleyen Büyük Zaferin başlangıcına atfen yapılan 26 metrelik direk üzerine çekilmiş şanlı ay yıldızlı Türk Bayrağımız, kültür ve sanat şehri olarak tanımladığımız şehrimizi simgeleyen Çinili Vazo. 1971 yılında yapılmış olan orijinal haliyle buraya kazandırıldı. Vazonun arkasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı verdiği günlerde onun yanında yer alan Kütahya’mızın evladı Orgeneral Asım Gündüz Paşa’mızın anıtı yer alıyor.”

‘YEŞİL ALAN 3 KATINA ÇIKTI’

“Bu tür özel günlerde törenlerin yapılabileceği sert zeminli çok geniş bir meydan. Allah göstermesin bir afet anında toplanma alanı olarak kullanabileceğimiz sert zeminin ağırlıklı olduğu bir meydan. Burası park değil değerli hemşehrilerim. Burası şehir meydanı. Yeşil alan da eskiye nazaran üç katına çıktı. Şu anda üzerinde bulunduğumuz meydan Türkiye’nin şehir merkezindeki en büyük meydanı değerli hemşehrilerim. Toplam 17 bin metrekare alanı olan ama aynı anda 95 bin metrekare buraya bağlanan yolların da imalatının yapıldığı bir projeyi tarihte rekor denebilecek sürede 3 ay gibi çok kısa sürede tamamlayarak şehrimize kazandırdık.” dedi.

‘KÜTAHYA KÖKLÜ BİR TARİHİN DİYARI’

29 Ekim’in en büyük bayram olduğunu vurgulayan MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Köklü bir tarihin diyarı Kütahya’da siz değerli Kütahyalılarla kutlamaktan onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu topraklarda filizlenen üç kıta 7 denize asırlarca adalet ve medeniyet dersi veren koca çınar, yine bu topraklarda kurulmuştur. Kurtuluş Savaşı’nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz 26 Ağustos 1920’de Kocatepe’de başlamış 30 Ağustos’ta Zafertepe Çalköy’de Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazanmasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli bu topraklarda, Kütahya’da sağlamlaştırılmıştır.” Dedi.

CUMHURİYET COŞKUSUNA YAKIŞIR KONSER

Kütahya’da coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kütahya Belediyesi’nin Zafer Meydanı’nda düzenlediği Cumhuriyet Konseriyle taçlandı. Konserde sahne alan Soner Sarıkabadayı, seslendirdiği şarkılarla Kütahyalılara unutulmaz bir bayram yaşattı.

Zafer Meydanı’ndaki konser alanını dolduran binlerce Kütahyalı, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu sonuna kadar yaşadı. Soner Sarıkabadayı’ya, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından Belediye Kütahyaspor forması, çiçek ve Kütahya Çinisi hediye edildi.

Konser sonunda 10. Yıl Marşı eşliğinde gerçekleşen havai fişek ve ışık gösterileri, Kütahya semalarında görsel şölene sahne oldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *