‘USTA’NIN MİRASI LAVANTA KOKACAK

398

Sıtkı Lavanta Projesi ile Kütahya’ya Türkiye’nin en kapsamlı lavanta köyünü kuracaklarını belirten Nida Olçar, kendi enerjisini üreten çevre dostu tesisin Kütahya’nın çehresine büyük zenginlik katacağını vurguladı.

Kütahya Eskişehir yolunda bulunan Sıtkı Mağazası’na büyük bir tesis yapmak için yola çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, bir bankanın da desteği ile projeye başladıklarını açıkladı. 

TÜM TURİZM TRENDLERİNİ BARINDIRIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, son yıllarda Türkiye’de turizmde trend olan birçok unsuru içinde barındıran bir projeye imza atıyor. Sıtkı Mağazası’nın bulunduğu alan lavanta ekimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Nida Olçar, “Burası sadece bir lavanta bahçesi değil.” DEDİ

KÜTAHYA’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Alanda lavanta bahçesinin yanı sıra dom houselar, tiny houselar,  tıbbi aromatik bitki merkezi , ATV parkurları, çadır kamp alanları ve karavan park alanları bulanacağını belirten Nida Olçar, kendi enerjisini üreten çevre dostu tesisin Kütahya’nın turizm konusunda çehresine büyük zenginlik katacağını vurguladı.

‘ÇOK İDDİALIYIM’

Kasım da ayında ekilen lavantaların Mayıs -Haziran ayında çiçeklerini açacağını dile getiren Nida Olçar,  “Ben bu konuda biraz fazla iddialıyım burayı Türkiye’nin en büyük lavanta köyü yapmak adına bir adım attık. Sıtkı Lavanta Projesi Türkiye’nin en kapsamlı lavanta köyü olmaya aday.” Dedi.

YARIM KALAN HAYALLERİ BÜYÜTÜYOR

Alana yapılan lavanta ekiminde konuşan Nida Olçar, “Bildiğiniz üzere burası Rahmetli Sıtkı Usta’nın 35 yıllık evi, atölyesi, ocağı. Ben de babam rahmetli olduktan sonra buraya emek ve gönül veriyorum.” Dedi. 11 yıldır baba ocağını tüttüren Olçar, Sıktı Usta’nın gerçekleştirmeye ömrünün yetmediği projelere kendi hayallerini de katarak hayata geçirmeye çalıştığını belirtti

KÜTAHYA’NIN TATLARI SUNULACAK

Toplam 21 dönümlük alanda içinde içinde çini mağazası, çini atölyesi, karavan park yerleri, çadır park yerleri, ATV parkurları, dom houselar, tiny Houselar bulunacağını belirten Nida Olçar, “Önümüzdeki günlerde burada farklı etkinlikler de yapmayı planlıyoruz Mutfak Sanatları Merkezimizi kurduk, yılbaşına kadar faaliyete geçmesini planlıyoruz. Kütahya’nın çinisinin yanında eskimeyen yerel yemek reçetelerinden tatları yoldan geçen misafirlerimize sunacağız.” İfadelerini kullandı.

‘ÇEVRE İLLER YARARLANIYOR’

Kütahya çevresinde Isparta ,Burdur, Afyon, Bilecik gibi birçok ilin turizmdeki karavan ve tiny hohuse modasından, lavanta turizminden çok aktif şekilde yararlandığına dikkat çeken Olçar, resmî gazete de yayınlanan izinler ile ormanlara ve milli parklara bu tesislerin kurulduğun açıkladı.

‘DÜĞÜN ÇEKİMLERİ İÇİN

BAŞKA İLLERE GİDİLİYOR’

Kütahya’dan birçok gencin özellikle evlenen çiftlerin fotoğraf çekimleri için çevre illere gittiğine değinen Olçar, “Lavanta tarlalarının bulunduğu bölgede bir çekim platosu oluşturacağız. “ dedi.

Kütahyalıların 3 ay sonra alanı çok farklı şekilde göreceğini dile getiren Olçar, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda 10 bin fidemiz var daha da büyüteceğiz. İlerde lavanta yağı ile de projelerimiz var. Son yıllarda Türkiye’de bu iş trend oldu. Çevre illerde çok fazla gelişmeye başladı. Ben bunun büyük tesisle işletilmesinde yanayım böylelikle bu projeye başladık.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *