ERBAŞ’TAN STAT ÖNERİSİ

496

MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, TOKİ bölgesine yapılacak 15 bin kişilik stat ile ilgili olarak farklı bir öneri getirdi. Erbaş, Dumlupınar stadının alt yapısının hazır olduğunu söyleyerek “Stada sadece tribün ve ana bina yaparsak hem maliyetten hem de en önemlisi zamandan tasarruf etmiş oluruz” dedi

MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, Yeni stadyum ile ilgili farklı bir öneri getirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun 2023 için Kütahya’ya 15.000 kişilik bir stat söz verdiğini hatırlatan MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, bu proje için TOKİ bölgesinde 560 dönümlük bir arazinin düşünüldüğünü, ancak burasının, hava koşulları, rüzgar, toprak yapısı ve şehre uzaklığı bakımından sağlıklı gözükmediğini ve yapımının da en az 4-5 yıl süreceğine dikkat çekti. Bunun yerine önerisini sunan Erbaş “Bir yılda bitecek bir teklifte bulunmak istiyorum. Şu anda maçları şehir merkezindeki Dumlupınar Stadında oynuyoruz. Bu stadımızın alt yapısı hazır. Stada sadece tribün ve ana bina yaparsak hem maliyetten hem de en önemlisi zamandan tasarruf etmiş oluruz” dedi. Erbaş’ın bu önerisinin kamuoyunda nasıl yankı bulacağı merak konusu oldu.

HAVA KOŞULLARI VE RÜZGAR UYARISI

MHP Milletvekili Ahmet Erbaş’ın sunduğu öneri fikrinde yer alan ve bugüne kadar göz ardı edilen bir konu ise dikkat çekti. TOKİ bölgesinde yer alan sahalarda amatör spor kulüplerinin de fazlasıyla yaşadığı hava koşulları ve rüzgar konusu ile ilgili çalışma yapılıp yapılmadığı bilinmezken, yaşanabilecek olası bir rüzgar sorunu hem takımın burada oynamasını güçleştirebilir hem de taraftarların büyük sorun yaşamasına neden olabilir. Bu nedenle yapılacak stadın iyi düşünülerek ve her şeyin hesap edilerek yapılması büyük önem arz ediyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *