İLK KİTABINI ÖĞRENCİLER İÇİN İMZALADI

630

Şehit Selim Cansız AİHL mezunu ve çizer Mali Coşkun, ilk kitabını okul kütüphanesinde tertip edilen imza gününde öğrenciler için imzaladı.

Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) okul içi ve okul dışı faaliyetlerine büyük bir gayretle devam ediyor.

Kütahya’nın ilk erkek proje İHL’si olan okulda öğrencilerin akademik ve kültürel yönlerine katkı sağlamak için imza günü düzenlendi.

Hikâyeleri ile Sait Faik ve Ahmet Hamdi’yi konu ve üslup bakımından etkilemiş, Cumhuriyet Döneminde de korku türünde ilk hikâyeleri yazan Kenan Hulusi’nin hikâyelerinden bazıları çizgi olarak 6.45 yayınlarından çıktı.

MEZUN ÖĞRENCİLERDEN

BİRİNİN ELİNDE ÇIKTI

Kitabın çizimleri ise Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin mezun öğrencilerinden birinin elinden çıktı.

Öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılanan imza gününde okulda başka bir program için bulunan Hitit Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de konuk oldu.

Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden yapılan açıklamada; “Kitapla ilgili bir cümle kurmak gerekirse Kenan Hulusi hayattayken Mali bu kitabı çizseydi herhalde ne çizim ne de alıntılar bakımından kitaba müdahale etmezdi. Çizim de edebiyata dahildir, madde şirin konuşulduğu bu dönemde çizimleriyle Kenan Hulusi’yi dirilten çizere teşekkür ediyoruz. Kitabı “Kavaklıkoz Hanın’da Bir Vaka”nın okuyanının bol olmasını diliyor ve kitaplarının devamını bekliyoruz.” Denildi.

Mali Coşkun, 2023 Şubat ayında 2. kitabını çıkarmayı planlıyor.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *