‘KURUMLARIN İŞ BİRLİĞİ ŞEHRE KAZANÇ SAĞLIYOR’

323

İl Genel Meclisi ve Kütahya Belediyesinin ortak hareket etmesiyle şehre sağlanan yatırımlara dikkat çeken Başkan Işık, kurumlar arası iş birliklerinin şehre büyük kazançlar sağladığını belirtti. İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ise şehre bir bütün olarak bakmanı önemine değinerek iş birliğinin süreceği mesajı verdi

2023 Yılının ilk İl Genel Meclisi toplantısı Meclis Başkanı Musa Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın da katıldığı toplantı da Belediye Başkanı Işık, İl Genel Meclis üyelerine yer tahsisi ve yer takası konusunda gösterdikleri katkıdan dolayı İl Genel Meclis üyelerine teşekkür etti.

‘ORTAK PROJELERE İMZA ATTIK”

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık İl Genel Meclis toplantısında yaptığı konuşmada; “Hizmet dönemimizde İl Özel İdaresi ve Kütahya Belediyesi arasında çok ciddi işbirliklerine ve Kütahyamızın hayrına olacak güzel sonuçlara da vesile olan karar aldık. Zafer Meydanın yapımı konusunda oy birliği ile karar aldınız. Zafer meydanın yerini Belediyemizin eski yerini takas yoluyla belediyemizin mülkiyetine geçirdik. Eski belediye binamızı da Özel İdaremiz alarak Sağlık Bilimleri Fakültesine tahsis ederek atıl durumdan kurtardı. İki tarafın olumlu bakışı olmasaydı zafer meydanı olmayacaktı.

Ortak işbirliği ile şehrimize kazandırdığımız bir başka projemiz daha oldu. 30 Ağustos ilköğretim okulunun yerini aynı şekilde Yeşilay’ın kullandığı tesislerin bulunduğu bölgedeki belediyenin yerini Özel İdaremizle takas yoluyla değiştirerek iş merkezi yapma imkanı bulduk. Yine sizlerin desteği ile Yoncalı Mahallemizde ki Yoncalı mesire alanının Özel İdaremize tahsisli olmasına rağmen tahsisinin kaldırılarak belediyemize tahsis edilmesi sonrası ihale ederek ilimize kazandırılması için gerekli adımı atmış olacağız.” İfadelerini kullandı.

‘HİÇBİR TALEBE OLUMSUZ BAKMADIK’

Kurumlar arası iş birliklerinin şehrimize büyük kazançlar sağladığını belirten Başkan Işık, “Kütahya Belediyesi olarak bugüne kadar Özel İdaremiz dahil olmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızdan gelen hiçbir talebe olumsuz bakmadık. Makul olan ne ise, ortada buluşup mevzuatın gereğini göre alarak yapılması gereken katkıyı sağladık. Sağlamaya da devam edeceğiz. Sonuç olarak yapılan her eser bu şehre kalıyor. Görevi devraldığımızdan bu yana sıkı bir bütçe yönetimiyle, tasarruf ederek ve bazı tedbirlerle özellikle elektronik ihale yöntemini kullanarak Belediyemizi artı durumuna getirdik. Bu kapsamda 2023 yılını yatırımlara ağırlık vererek geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

‘BÜTÜN OLARAK BAKMAK GEREK’

Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz,” Bizler Kütahya Halkının tercihi ile görev verilmiş insanlarız. Görevlere talip olduk ama halkımızın oyları ile bu makamlara geldik. Aslolan ilimizi bir bütün olarak bakmak. Görev süremiz boyunca sadece merkez belediyemizle değil diğer belediyelerimizle de çalışmayı görev bildik. Ben kanaatimce ve gördüğüm süreç içerisinde meclis üyelerimizi yapılacakları doğruca anlatarak yapılanların ilimize sağlayacağı katkıları ifade ettik arkadaşlarımızda ikna oldular ve kararları oy birliği ile geçirdik. Bundan sonra da böyle olacağı kanaatini taşıyorum.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2023 yılının ilk İl Genel Meclisi toplantısı gündemdeki konuların görüşülmesi ile son buldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *