GELECEK PARTİSİ KÜTAHYA İL BAŞKANI SERDAR SEVEN: “MAĞDURİYETLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

354

Gelecek Partisi Kütahya İl Başkanı Serdar Seven parti binasında EYT kapsamına dahil edilmeyen staj sigortası mağdurları ile bir araya geldi. İl Başkanı Seven, mağduriyetlerin ortadan kalkması için her zaman mağdurların yanında olduklarını ve de olmaya devam edeceklerini belirtti.

Staj sigortası mağdurları yaklaşık 10 kişilik bir grup ile Gelecek Partisi İl Başkanlığına gelerek yaşadıkları mağduriyetleri Gelecek Partisi Kütahya İl Başkanı Serdar Seven ile bire bir görüşerek dile getirdi. Toplantıda İl Başkanı Serdar Seven’in yanında Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Şahin, İl Teşkilatlanma Başkanı Eyüp Dönmez ve Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Hasan Göz’de hazır bulundular. Gerçekleşen ziyarette mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar şunları söylediler;

‘BİZLER DE İŞ YERİNİN PARÇASIYDIK’

“Meslek Lisesi son sınıfta haftanın 5 günü sanayide ya da fabrikalarda çalışan zorunlu staj yapan binlerce insanlar arasındayız. O iş yerinde üretiminde ve tamiratında kısacası her anında bizlerde o iş yerlerine dahil olduk. O işyerinin bir parçası olduk,  yeri geldi bazı stajyer arkadaşlarımız çalışmalarının karşılıklarını bile alamadılar. Ama bizler iş öğrenme adına hiçbir zaman bu durumları o günün şartları altında dile getirmedik. Ağır sanayi şartlarında bizlere devletimiz sigorta yaptı ama maalesef bu gün o sigortalar kabul edilmiyor. Bu kabul edilememe durumu neticesinde yaklaşık 1- ya da 17 yıl sonra emekli olacak duruma düşüyoruz. Yaşamış olduğumuz bu mağduriyeti ve durumun bizler açısından ne derece önemli olduğunu anlatmak istedik. İl Başkanı Serdar Seven ve partili büyüklerimizi bu konu hakkında bilgilendirerek onlardan yardım istemeye geldik” dediler.

Kendilerine yapılan bu ziyaret dolayısıyla çok memnun olduklarını ve vatandaşlarımızın karşılaştığı her sıkıntıyı kendi sıkıntıları olarak algıladıklarını belirten İl Başkanı Serdar Seven şunları söyledi;

‘BAĞIRARAK DİLE GETİRDİK’

“ 14 Haziran 2021’de EYT Mağdurları Dernekleri Başkanı  Gönül Boran Özüpak’ın da katıldığı Türkiye’de ilk çalıştayı Gelecek Partisi olarak bizler yaptık. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 5 temel ilke de çözüm önerisini bu çalıştayların akabinde basın mensupları vesilesi ile halkımız ile paylaştık. Mevcut hükümet çoğu anket sonuçlarında kaybettiklerinin farkına vardıklar ve seçim sonuçlarını etkilemek adına başta hayır dedikleri EYT yasasını gündeme aldılar. EYT’nin yasalaşması halinde Staj sigortasının sigorta başlangıcı olarak sayılmamasının yeni bir mağduriyetin yaşanacağını tüm Gelecek Partisine gönül verenler olarak adeta avazımız çıktığı kadar bağırarak dile getirdik. Mevcut hükümetin sorunları çözmekte samimi olmadığının ve ortaya çıkabilecek mağduriyetleri de her ne kadar uyarsak ta ciddiye almadığının kanıtıdır. Her zaman dediğimizi bir kez daha diyoruz, staj sigortasının da başlangıç sigortası olarak EYT kapsamına alınması gerekmektedir.

‘HEDEFİMİZ KÖKTEN ÇÖZÜM’

Gelecek Partisi İktidarın da Türkiye’de mevcut sorunlarına kulak tıkayan seçim kazanmak adına seçimden seçime politika izleyenlerin aksine gelecek kaygılarının yaşanmadığı sorun çıkaran değil sorunları kökten çözüm uygulayan İktidar anlayışı ile hizmet edeceğiz. Allah nasip ederse milletimizin, hemşerilerimizin teveccühü ile Meclis’te olmamız halinde ilk yasa teklifinin Staj sigortasının Sigorta başlangıcı olarak sayılması için kanun teklifini vereceğim. Gelecek Partisi olarak bu işin peşini bırakmayacağımızın sözünü hepinizin önünde veriyorum” dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *