‘REFERANSLARI BU MEMLEKETİN ÇOCUĞU OLMAK’

296

En üst limitten imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi imza töreninde konuşan Başkan Işık, “Hakkaniyetle personel alımına dikkat ediyoruz. İŞKUR üzerinden personel ilanına çıkıp referans hanesini kaldırmış tek bir kurum Kütahya Belediyesi. Başvuranları referansı, bu memleketin çocuğu olması” dedi

Kütahya Belediyesinde görev yapan 371 memuru kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi Türk Yerel Hizmet Sendikası ile en üst limitten imzalandı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile Türk Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkanı Tuncay Erden’in katıldığı imza töreniyle en üst limitten imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi kapsamında Belediyesinde görev yapan 371 memura ek ücret ödenecek.

‘BU ŞEHRİN EN BÜYÜK KURUMU: KÜTAHYA BELEDİYESİ’

Kütahya Belediyesi’nin bu şehrin en büyük kurumu olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Devletimiz adına kamu görevi yürüten siz değerli memurlarımızın gerek görevde yükselme gerekse unvan değişikliği ve ayrıca devlet memuru olmanızdan dolayı mevzuatın vermiş olduğu hakkı, Sosyal Denge Tazminatı almaya hak kazanan arkadaşlarımıza vereceğimiz fazladan maaşın hayırlı olmasını temenni ediyorum. “

“Göreve geldiğimiz ilk yılda Sosyal Denge Tazminatını 75 puan üzerinden verdik, arkasından 80 puana yükselttik, 2022 yılı için 90 puana yükselttik ve şimdi de 95 puana yükselteceğiz. 32 personelimize en üst sınırdan başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, iç denetçi, mali hizmet müdürü ve harcama yetkilisine yüzde 120 üzerinden, şefler, itfaiye personeli, zabıta personeli, tahsildar, ayniyat saymanı ile evlendirme memurlarımıza ve gerçekleştirme görevlilerimize yüzde 100 üzerinden, diğer memur personelimize de yüzde 95 üzerinden Sosyal Denge Sözleşmesinden yararlanmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

“REFERANS İSTEMEYEN TEK KURUMUZ”

2022 yılında yaklaşık 400 personelin işe alındığını söyleyen Başkan Işık, “Türkiye’de İŞKUR üzerinden personel ilanına çıkıp referans hanesini kaldırmış tek bir kurum var, o da Kütahya Belediyesi. Türkiye’nin neresinde olursanız olun İŞKUR’a müracaat yaptığınızda altta referans isteniyor. Referans istemeyen tek bir kurum var, Kütahya Belediyesi. Referansı bu memleketin çocuğu olması ve kendisi. 800’e yakın çalışma arkadaşı aldık bu kuruma ve şu ana kadar hiçbir memnuniyetsizlik yaşamadık çok şükür. Hakkaniyetle personel alımına dikkat ediyoruz. Kurallar belli. İlgili komisyonlardan geçen listeyi, olumlu olanları çağırıyorum. Ailesinin gelir durumuna bakıyoruz; evi kira mı kendisinin mi, çocuğu var mı, evli mi, bekar mı? Örneğin; boşanmış, üç çocuk annesi, babasının evinde misafir olarak kalıyor, birinci sıraya o geliyor. Aynı durumda olup iki çocuklu varsa ikinci sırada o yer alıyor. Eşit şartlarda, birinin evi kendine ait biri kirada, kirada olan üst sırada yer alıyor. Bu sıralamayla alımları yapıyoruz. Buna itiraz edenler olabilir, gönül koyanlar olabilir ama hakkaniyet ölçüsünde bir tercihte bulunmamız gerekiyor. Bu kuralları uygulayarak 800’e yakın personeli Belediyemize kazandırdık ve böyle devam edeceğiz” dedi.

YILLIK 18 MİLYON LİRA EK ÖDEME

Çalışma arkadaşlarının çok değerli olduğunu belirten Başkan Işık, “Görevi devraldığımda Belediyemizin gerçekleşmiş gelirinin yüzde 19’unu personelimize veriyorduk. Şu anda gelirimizin yüzde 39’unu personelimize veriyoruz. Reel olarak çalışanlarımızın gelirini iki kat artırdık. Şu anda Ege Bölgesi illeri arasında en yüksek Sosyal Denge Tazminatı veren belediyeyiz, vermeye de devam edeceğiz. Memurlarımıza yapmış olduğumuz bu iyileştirmeler kapsamında bir yıllık Sosyal Denge Tazminatının toplam 18 milyon 299 bin 832 Türk Lirasına karşılık geldiği, yani minimum aylık 1 buçuk milyon liralık bir ek ödemeyi sizlere yaptığımızı biliniz. Helali hoş olsun. Türkiye’de hiçbir kurum ayda 1 buçuk milyon lira ilave olarak maaş vermiyor. Onun için bu kuruma sahip çıkmanın bir vatan borcu olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bütün çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *