DEPREMDEN ETKİLENEN DPÜ ÖĞRENCİSİ MAĞDUR EDİLMEYECEK

527

DPÜ Senatosundan alınan kararla depremden etkilenen öğrencilerin, kayıt ve derslere devam yönünden mağdur edilmeyeceği belirtildi. Senato kararı ile DPÜ personeli depremin yaralarının sarılması için hareket geçecek.

Türkiye’nin son yüzyılda yaşadığı en büyük afetlerden birinin ardından toplanan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Senatosu yeni kararlara imza attı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Senatosu, 06.02.2023 tarihinde saat 04.17’de meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan deprem afetinde, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifalar, Milletimize metanet ve sabırlar diledi.  

Aziz Milletimizin yanında ve hizmetinde olduğunu ifade eden DPÜ Senatosu, depremden etkilenen öğrencilerin, kayıt ve derslere devam yönünden mağdur edilmeyeceğini ifade etti. 

DPÜ PERSONELİ TEŞVİK EDİLECEK

Tüm personele, AFAD tarafından ilan edilen banka hesap numaralarının e-posta yoluyla gönderilerek, birim amirleri tarafından personelin nakdî yardım yapmalarının teşvik edileceği belirtilirken, Aynî yardım yapmak isteyen personelin, kullanılmamış yardım malzemelerini, merkezde görev yaptıkları birimlere; ilçelerde ise, yardım toplamakla görevli Belediye Başkanlıklarına veya Kaymakamlıklara teslim etmelerine, Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek vermek üzere personelimizin teşvik edilmesine karar verildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama ve Kurtarma Topluluğu’nun (DPÜ AKUK) yeterli sayıda personel ve ekipmanla birlikte, arama ve kurtarma faaliyetlerine destek vermek üzere bölgeye gönderilmesine karar verildiği belirtilirken “Cumhurbaşkanlığımız tarafından vatandaşlarımızın yapacağı yardımların AFAD Başkanlığınca koordine edilmesi uygun görülmüş olup yardımlarınızı banka hesap numaralarının yanı sıra çevrim içi olarak yapabilirsiniz. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, “DEPREM” yazarak 1866’ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL’dir)  ya da belirtilen hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir.” Denildi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *