MAAŞLARINI BAĞIŞLADILAR

388

Hizmet-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, depremden etkilenen 10 ilimize yapılacak yardımlarda kullanılmak üzere en az bir maaşını bağışladı. Hak-İş’in AFAD ile koordineli bir şekilde başlattığı “HAK-İŞ ile Birlikte Depremzedelere Sen de El Uzat” yardım kampanyası ile geçtiğimiz hafta 3 milyon TL’lik bağışta bulunuldu

TÜM İMKANLAR SEFER EDİLDİ

Hak-İş İl Başkanlığı ve Hizmet-İş Sendikası Kütahya Şubesi, ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin ardından tüm imkanlarını seferber etti.

Hak İş İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Sabahattin Ödemiş, Sendika Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığındaki genel merkez yönetim kurulunun aldığı kararla, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ile Hizmet-İş olarak depremin yaralarını sarabilmek için kriz masası oluşturulduğunu ve ekiplerin çalışmalarına başladığını belirtti. Depremin ilk anından itibaren tüm imkânları seferber ettiklerini ifade eden Ödemiş, Yönetim Kurulunun aldığı yeni kararlar doğrultusunda teşkilat mensupları ve çalışanların da katkılarıyla en az 1 maaş tutarında yardımda bulunulmasına oy birliğiyle karar verildiğini de açıkladı.

DEPREMZEDELERE SEN DE EL UZAT

KAMPANYASI İLE 3 MİLYON TL’LİK BAĞIŞ

Sendikanın, ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirdiği depremlerin ardından tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade eden Ödemiş, “Hizmet-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, depremden etkilenen 10 ilimize yapılacak yardımlarda kullanılmak üzere en az bir maaşını bağışladı. Profesyonel ve ücretli şekilde çalışan şube ve il başkanları ve yöneticileri ile sendika çalışanları da gönüllü olarak en az bir maaş olmak üzere bağışta bulundu. Depremin gerçekleştiği ilk günden itibaren yaptığı insani yardımlarla dikkat çeken Hizmet-İş Sendikası, Hak-İş’in AFAD ile koordineli bir şekilde başlattığı “HAK-İŞ ile Birlikte Depremzedelere Sen de El Uzat”  yardım kampanyasına geçtiğimiz hafta 3 milyon TL’lik bağışta bulunmuştu.” Şeklinde konuştu.

DEPREMZEDE ÜYELERE NAKDİ DESTEK

Hizmet-İş Sendikası ayrıca, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da 40 bin civarındaki üyesinin her birine 2.500 TL olmak üzere toplamda 100 milyon TL’yi bulan Afet Yardım Desteği yapma kararı aldı. Yardım destek ödemeleri 40 bin civarındaki üyenin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Üyeler, afet yardım desteklerini hiçbir kesinti olmadan alabilecekler. Hak İş İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Sabahattin Ödemiş, “Gün Yardımlaşma ve Dayanışma Günüdür, Biz Birlikte Güçlüyüz. Depremde hayatını kaybedenlere Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim milletimize bir daha böyle bir acı göstermesin Hak-İş ve Hizmet-İş olarak, bütün gücümüzle milletimizin yanındayız. Gün yardımlaşma ve dayanışma günüdür, biz birlikte güçlüyüz.” dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *