‘TÜRKİYE’DE SES GETİRDİK’

488

Kütahya’da ilk kez kurulan “Antika ve El Sanatları Pazarı” açılışının yoğun bir katılıma sahne olduğunu belirten Kütahya Antikacılar Derneği Kurucu Başkanı Adem Akgün “Farklı illerden de esnaflar katıldı. Kütahya’yı çok güzel temsil ettik. Türkiye’ye ses getirdik. Hem vatandaşın hem esnafın yüzü güldü” dedi

Kütahya’da bir ilki gerçek oldu. Her ayın son Pazar günü antika ve el sanatı eşyaları meraklısı ile buluşturacak “Antika ve El Sanatları Pazarı” açıldı. Perşembe Pazarının bulunduğu alana kurulan “Antika ve El Sanatları Pazarı” Kütahyalıların yoğun ilgisi ile karşılandı. Kütahya Antikacılar Derneğinin Kurucu Başkanı Adem Akgün, pazarın açılışının ardından açıklamalarda bulundu.

‘YOĞUN KATILIM OLDU’

Resmi müracaatlarda bulunup hayata geçirilmesi için büyük çaba sarf ettikleri Antika ve El Sanatları Pazarı açılışının çok güzel geçtiğini belirten Adem Akgün, “Telefonlarım susmadı. Ben bu kadar olacağını hayal dahi edemedim. Gerçekten yoğun bir katılım oldu. Resmen pazaryerimiz kalabalığı almadı. Çok güzel bir şekilde Kütahya’mızı temsil ettik. Harika bir açılış yaptık.” İfadelerini kullandı.

‘ESNAFIN DA VATANDAŞIN DA YÜZÜ GÜLDÜ’

Sadece “antika” niteliği taşıyan eski eşyalar ve el sanatları parçalarının satışa sunulduğu pazarda vatandaşlardan da olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Akgün, “Herkes çok memnundu hem vatandaşın hem esnafın yüzü güldü.” Dedi.

Pazarda Kütahya dışından, büyük şehirlerden, ilçelerden, çevre illerden esnafların katıldığını dile getiren Akgün, Kütahya’yı çok güzel temsil ettiklerini ve Türkiye’ye ses getirdiklerini vurguladı.

HER AYIN SON PAZAR GÜNÜ KURULACAK

Derneklerinin faaliyetlere sıfırdan başladığını da hatırlatan Akgün, “Eksiklerimiz var, giderlerimizi karşılayamıyoruz. Desteğimiz olursa daha güzel olacak. Sponsor ihtiyacımız var.” Dedi. Antika ve El Sanatları Pazarı, her ayın son Pazar günü Perşembe Pazarının bulunduğu alanda vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *