‘DEĞERİ DAHA DA ARTACAK’

519

Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Alim Işık, buradaki eserleri tüm dünyaya sunmanın bir görev olduğunu belirterek “Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’nin değerinin ülkemiz ve dünya kamuoyu tarafından daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

MUSTAFA HAKKI YEŞİL KÜTÜPHANESİ

DİJİTAL ORTAMDA RESMEN AÇILDI

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi Dijitalleşme Projesinin tanıtım ve açılış toplantısına katıldı.

Kütahya Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’ndeki birbirinden değerli eserler Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın projesi kapsamında dijital ortama aktarıldı. Kütahya Belediyesi Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi Dijitalleşme Projesinin tanıtım ve açılış toplantısı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katılımıyla yine dijital ortamda gerçekleştirildi.

Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’nde bulunan kıymetli eserler hakkında bilgisi olduğunu ve bu sebeple buradaki eserleri tüm dünyaya sunmanın bir görev olduğunu düşünerek bu hizmeti şehrimize ve ülkemize kazandırmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Işık, “Özellikle ecdat yadigarı geçmişe ait eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması bugün iş başında olan bizler için çok önemli sorumluluklardan birisi. Benim de hassas olduğum konulardan birisi olması nedeniyle bu sene bu projemizi tamamlamış olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadığımı sizlerle de paylaşıyorum. Yaptığımız bu proje ile Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’nin değerinin ülkemiz ve dünya kamuoyu tarafından daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

‘BAŞINDAN BERİ TAKİP EDİYORUM’

Toplantıya katılan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, yapılan bu çalışmayı başından beri takip ettiğini ve projenin ilk günlerinde yerinde incelemelerde bulunduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Toplantının devamında gerek Kütahya gerekse Kütahya dışından toplantıya katılan akademisyenler söz alarak, yapılan çalışmayı takdirle karşıladıklarını ve böyle bir çalışmaya imza attığı için Belediye Başkan Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkürlerini ilettiklerini ifade ettiler.

Toplantıya; Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, DPÜ Türk Dili Ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersen Ersoy, DPÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Arif Kolay, DPÜ Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üye. Özlem Soyer Zeyrek, DPÜ Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üye. Kevser Değirmenci, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümü Doç. Dr. Taner Bilgin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümü Doç. Dr. Halim Demiryürek, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümü Doç. Dr. Refik Arıkan, Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Prof. Dr. Beyhan Kanter, Kütahya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nihat Tatar, Yerel Araştırmacı-Öğretmen Ahmet Demircan, Şair-Yazar İsa Kahraman ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Kütüphane kaynaklarına dijital ortamda https://kutuphane.kutahya.bel.tr adresinden ulaşmak mümkün.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *