İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KAMUOYUNA TANITILDI ‘VEKİL ADAYLARIMIZ KÜTAHYA’YI TANIYOR’          

398

İYİ Parti Kütahya Milletvekili adaylarının kamuoyuna tanıtıldığı toplantıda İl Başkanı Nurhan Sunel, partilerinin tüm adaylarının Kütahyalı olduğunu hatırlattı. İYİ Parti Kütahya 1. Sıra Milletvekili Adayı Orhan Özatik, Kütahya’nın sorunlarının çözümsüz olmadığını dile getirerek “Taşın altına elini koymaya hazırım” dedi.

‘İKİ KİŞİDEN BİRİ İYİ PARTİ’Yİ KONUŞUYOR’

İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı Milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenledi. Milletvekili adaylarının AK Parti’nin iktidarının 21 yıldır Kütahya’ya ne yapıp ne yapmadığını çok iyi bildiğini belirten Nurhan Sunel, tüm işinin ehli kadrolarının ülkemizi zirveye götürecek çalışmalar yaptığına değindi. Kütahya’nın yıllardır gözardı edildiğini belirten Sunel, “2017’de Kütahya’da Eskişehir’de Şehir Hastaneleri inşaata başladı. Eskişehir’deki 2019’da Kütahya’nınkinin üç katı olarak devreye girdi. Yıl 2023 bizdeki hala açılmadı.”dedi. Seçim çalışmalarında yaptıkları anket sonuçlarının vatandaşın İYİ Parti politikalarını beğendiğini gösterdiğine değinen Sunel, Şu an Kütahya’daki iki insandan biri İYİ Parti’yi konuştuğunu ifade etti. İYİ Parti ailesi olarak Kütahyalı olan Kütahya’nın sorunlarını bilen adaylarla yola çıktıklarını dile getiren Sunel, adayları arasında Kütahya’yı tanımayan Kütahyalının derdiyle dertlenmeyen kimse olmadığını vurguladı.

‘ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYARIM’

1966’da Kütahya doğumlu İYİ Parti Kütahya 1. Sıra Milletvekili adayı Orhan Özatik, “Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olmak üzere çeşitli görevlerde bulundum. Kütahya’daki sorunların içerisinde yaşamakta olan bir Kütahya’lıyım. Bu sorunlara en iyi çözümün de, şehrin içerisinde bizzat yaşayarak, o sorunlara tanık olarak  çözüm bulunabileceği kanaatindeyim.” Dedi. Kütahya’nın jeotermal zenginliğini lehine çeviremediğine değinen Özatik, Kütahya’nın avantajlı konumuna rağmen büyük limanlara ulaşmakta sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. Özatik, “Karayollarının, demiryollarımızın geliştirilmesi ve desteklenmesiyle bu limanlara ulaşımı geliştirmeliyiz. Böylelikle Organize Sanayi Bölgelerimizdeki üretim kapasitesinin artacağını ve yeni yatırımlara da fırsat sağlayacağını düşünüyoruz. Kütahya “Kalkınmada Öncelikli İller’’ kapsamına alınmalıdır.” Şeklinde konuştu. Kütahya’nın sorunlarının çözümsüz olmadığını dile getiren Özatik, “Afyonkarahisar yapıyorsa ,Eskişehir yapıyorsa biz neden yapamayalım? Ortada duran bu taşı, hep neden kaldıramayalım? Ben şahsım adına, kutuplaşmadan ve çözüm odaklı bir anlayışla, bu taşın altına elimi koymaya hazırım.” Dedi.

‘DİN KİMSENİN ÇATISI ALTINDA DEĞİL’

İYİ Parti Kütahya 2. Sıra Milletvekili adayı Seydi Karakuş, 1999-2002 yıllarında Kütahya milletvekilliği yaptığını hatırlatarak 21 yıl ile cumhuriyet tarihinin en uzun iktidarına sahip olan mevcut hükümet ile kendi dönemlerini karşılaştıranlara cevap verdi. Kütahya’da şu an hizmet veren hastanenin kendisinin de milletvekili olduğunu 57 hükümet döneminde yapıldığını ifade eden Karakuş, “Kütahya hava kirliliğinde birinci oluyordu. Doğalgazı o dönemde getirdik. Bizim dönemimizde kalitesi her ay birincilik alan şeker fabrikası, Türkiye’nin stratejik önemi olan azot fabrikası, termik santral gitti. 21 yıl ile 3 buçuk yılı bir de böyle karşılaştırsınlar.” Şeklinde konuştu. Türk milletinin yıllardır türlü çeşitlerle ayrıştırıldığını dile getiren Karakuş, “İş sonunda dinli dinsize döndü. Din kimsenin çatısı altında değil. Dinin temeli iyi ahlak dürüstlük ve adalettir. Geri kalanı insanın kendini ilgilendirir.” İfadelerini kullandı.

1964 Kütahya doğumlu İYİ Parti Kütahya 3. Sıra Milletvekili adayı Erol Ertürk, “Domaniç’e vardığında Domaniçli, Tavşanlı’ya vardığında Tavşanlılı, Gediz’e vardığında Gedizli olabilmek ve sorunlarla hemhal olmaksa bütün ilçelerle birlikte kendisinin Kütahyalı olduğunu vurguladı. Öztürk, İYİ Parti’nin devletin kurucusuna ayyaş diyebilen, ülkemizin tapusu Lozan’a itiraz edebilen, Türklüğü ayaklar altına alan, seçimlerde Apo’nun kardeşinden bile medet uman tek adam rejimi ile mücadele ettiklerini vurguladı.

‘KADINLARIN CESUR OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUM’

1973 Kütahya doğumlu İYİ Parti Kütahya 4. Sıra Milletvekili adayı Nurcan Duygu Kütahya’ya ilkleri yaşatan bir muhtar olduğunu ifade etti. Gençlerin kadınların sesi olmak için çalıştığını belirten Duygu, “Diğer şehirlere, ülkelere gittiğimde Kütahya’yı tanıtmaya çalıştım. Bir garip muhtar bunları yapabildiyse vekil olduğumuzda neler yapabiliriz düşüncesiyle aday oldum. Bugün iyilerin kazanması, kadınların cesur olduğunu göstermek için buradayım. 14 Mayıs’ta iyiler kazansın diyorum.” İfadelerini kullandı.

Gediz üzümlü köyünde dünyaya gelen İYİ Parti Kütahya 5. Sıra Milletvekili adayı Tansu Coşkun, şu ifadeleri kullandı: “Ben esnaf, işletmeci ve çiftçiyim. Genel Başkanımızın takdiri ile 5. Sıra adayı olarak en genç milletvekili adayıyım. Ben hem köylü hem Kütahyalı hem esnaf olarak Kütahya’mız iyi olsun diye bu serüvene başladım. Yolumuz yeni, uzun soluklu. Çalışmalarımıza değerli adaylarımızla birlikte devam ederek milletvekillerimizi Ankara’ya taşıyacağız”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *