SEMT PAZARINDA YAŞANAN OLAY BÜYÜDÜ ‘SAKİN OLALIM’

205

Semt pazarlarında CHP teşkilatı, pazarcı esnafı ve vatandaş arasında üst üste yaşanan iki olay üzerine açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, vatandaşlardan, esnaflardan sakinliği ve sükuneti koruma ricasında bulundu. Önsay, Milletvekili Kasap’ın da ayrıştırıcı söylemlerden uzak durması gerektiğini belirtti.  

Perşembe günü ve dün iki farklı noktada kurulan semt pazarında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için broşür dağıtan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatı üyeleri ve pazarcı esnafı arasında arbede yaşandı. Olaya vatandaşlar da karıştı.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK’

Stant çalışması yapan parti üyeleri, il başkan yardımcıları, kadın ve gençlik kollarının fiili saldırıya uğrayıp, darp edildiğini ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, bu saldırıyı kınayan basın açıklamaları esnasında çoğunluğu pazar esnafından oluşan kalabalığın çok ciddi linç girişimine maruz kaldıklarını belirtti.  Bu saldırıların, demokrasiye, anayasal düzene, insanlığa karşı yapılan saldırılar olduğunu dile getiren Aksaz Şahbaz, “Kadınlara kalkan eller insanlığa kalkmıştır. Çok daha ağır sonuçları olabilecek bu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. Bizi terörle ilişkilendirerek hedef gösterenler, provokasyon yapanlar bu olayın failleridir. Habur’da seyyar mahkeme kurarak teröristleri aklayanları, ülkeye sokanları, biliyoruz.” Şeklinde konuştu. Saldırılar ve linç girişimi sonrasında saldırganlar hakkında gerekli şikâyetleri yaptıklarını belirten Aksaz Şahbaz, kamuoyuna servis edilmiş iftira içerikli, gerçeklik payı olmayan paylaşımlar hakkında ise suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı.

‘PAZARCI ESNAFINA TERÖR ÖVÜCÜ DEDİLER’

Pazarcı esnafının her zaman terörün karşısında, devletinin ve milletinin yanında olduğunu belirten Kütahya Sebzeciler ve Pazarcılar Oda Başkanı Hakan Akdaş, yaşanan istenmeyen olayın Pazarcı esnafının üzerine yıkılmak istendiğine değindi. CHP kadın kolları ile pazarcı esnafı arasında başlayan olayın kısa sürede bertaraf edildiğini ifade eden Akdaş, “Daha sonra aynı gün içinde CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap ve İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz burada açıklama yaptı. İster istemez ortamı germeye başladılar. Biz de burada açıklama yaparsanız sıkıntı yaşayabiliriz dedik. Halkı ve pazarcıyı galeyana getirip alkış tutmaya başladılar. Pazarcı esnafına terör övücü dediler. Vatandaş kimlerin terör övücü olduğunu biliyor. Bu zaman kadar hiçbir pazarımızda böyle bir olay yaşanmadı. Pazarcı esnafı ülkesini ve cumhuriyetini seviyor terörü ve yanındakileri lanetliyoruz.” Dedi.

Pazaryerinde yaşanan gerginliklerle alakalı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Önsay, “Dün Fatih Mahallesi Pazar yerinde bugün de Cuma pazarında esnafımız, vatandaşlarımız ve CHP örgütü mensupları arasında yaşanan, asla tasvip etmediğimiz olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim. Taraflara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

‘AĞZINIZDAN ÇIKANI KULAĞINIZ DUYSUN’

Görüntülerde CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın olayı yatıştırmak yerine vatandaşları kışkırtıp ve tahrik ettiğini pazarcı esnaflara “terör sevici” ithamında bulunduğunu savunan Önsay, “Sayın Kasap’ı buradan uyarıyorum; ağzınızdan çıkanı kulağınız duyacak Sayın Vekil! Makamı, unvanı ne olursa olsun, hiç kimse siyasi görüşlerinden dolayı vatandaşlarımıza hakaret edemez. Yan yana, kol kola olduğunuz, övgülerde bulunduğunuz HDP’ye, Selahattin Demirtaş ve avenesine söyleyemeyeceğiniz lafları vatandaşlarımıza “Terörist sevici, terör dostu” gibi ithamlarda yakıştıramazsınız. Biz buna izin vermeyiz. Yine hakaret ettiğiniz insanlarında oylarıyla seçilmiş bir milletvekili olarak dokunulmazlığınıza güvenerek vatandaşlarımıza istediğiniz gibi konuşmanızı kınıyor, ayrıştırıcı dil kullanmanızı ayıplıyorum.” İfadelerini kullandı.

‘HER GÖRÜŞE SAYGI DUYUYORUZ

Vatandaşlardan, esnaflardan sakinliği ve sükuneti koruma ricasında bulunan Önsay, “29 Mayıs günü görüşünüz ne olursa olsun sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Teşkilatları olarak biz her görüşünüze saygı duyuyoruz. Bizler vatandaşlarımızın her zaman, her koşulda yanındayız. Allah’ın izni, siz değerli vatandaşlarımızın desteği ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçtiğimizde ayrıştırıcı dil kullananlara, vatandaşlarımızı tahrik edenlere cevabı yaşayacağımız coşku ve sevincimizle vereceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandığında hiç kimse kaybetmeyecek.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *