19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI ‘104.YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK ULUSU ŞAHLANDI’

230

Türk ulusunun tarih sahnesindeki yeni şahlanışının 104. Yıldönümünü kutlayan Gençlik Spor İl Müdürü Vekili Ercan Şirin, Türk gencinin hedeflerine ulaşmak için çabalarken; manevi kuvveti, kendinde bulacağını vurgulayarak Atatürk’ün “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” sözünü hatırlattı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kütahya’da “Mesele Memleketse Hep Yaşımız 19” temasıyla coşkuyla kutlandı. Kütahya Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar, Dumlupınar Spor Salonu’na taşındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Atatürk’ün Kurutuluş Savaşını başlatmak için Samsun’a çıkmasının 104. Yıldönümü olduğunu belirten Gençlik Spor İl Müdürü Vekili Ercan Şirin, ezelden beri var olmuş ama esir olmamış Türk tarihi sahnesindeki yeni şahlanışının 104. Yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece anmak değil anlamak gerektiğini vurgulayan Şirin, Atatürk’ün gençliğe hitabesinin “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.” Diye başladığını hatırlattı.

GENÇLİĞE HİTABE’YE VURGU YAPTI

Atatürk’ün “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdur.” Sözünden hareketle çalışmaktan ve yorulmaktan kaçmamak gerektiğini belirten Şirin, “Atatürk’ün bu sözleri doğrultusunda kendimiz ve vatanımızın geleceği için hedefler koyup bu hedefler için çalışmalıyız. Yorgunluğu aşılamayacak bir engel olarak görmemeliyiz”dedi. Türk gencinin yorgunluğu yeneceği manevi kuvveti kendinde bulacağını vurgulayan Şirin, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin sonunda belirttiği gibi “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” Dedi.

Tüm hafta süren müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri, Vali Vekili Mustafa Güney, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Alim Işık ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun tarafından verildi. Törende, iki öğrenci Bandırma Vapuru isimli şiiri okudu. Halk oyunları ekipleri ve sporcu gruplarının gösterileri ile devam eden kutlamalar, Tugay Bandosu konseri ile tamamlandı.

KAHRAMANLARA MİNNETLE

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Hatay’dan 19Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Vali Ali Çelik, 104 yıl önce Samsun’da başlayan bağımsızlık savaşını 30 Ağustos 1922’de Kütahya’da zaferle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla andı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da 104. yıl dönümünü kutladığımız bu kutlu günde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle andığını ifade etti.

‘MİLLÎ MÜCADELE YENİ YÜZYILDA SÜRÜYOR’

104 yıl önce bağımsızlığımız için başlatılan Millî Mücadele döneminin, yeni yüz yılda ‘Çağdaş ve güçlü bir Türkiye’ hedefiyle birlikte ilk günkü kadar büyük bir azimle sürdüğünü vurgulayan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Bu yolda önce ülkemizin en büyük enerjisini oluşturan gençlerimiz ile yüce Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bağımsızlık savaşına katkı sunmuş şanlı ecdadımızı saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *