KÜTAHYA HAYAT BOYU ÖĞRENİYOR

455

“Hayat Boyu Öğrenme Haftası” açılış programında konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, 1 Ocak-31 Mayıs 2023 tarihine kadar açılan Bin 620 kurstan toplam 39 bin 915 Kütahyalının faydalandığını belirtti. Başyiğit, Kütahya’nın Hayat Boyu Öğrenme kapsamında yakaladığı başarıya da dikkat çekti.

1-7 Haziran tarihlerinde kutlanan “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında Kütahya Halk Eğitim Merkezi’nde Program düzenlendi. Açılış programına Kütahya Valisi Ali Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş katıldı.

39 BİN 915 KURSİYER FAYDALANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın ardından Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, katılımcılara seslendi. Kütahya genelinde 2022 yılında 3bin 300’ü genel bin 151’i mesleki ve teknik olmak üzere toplam 4 bin 501 kurs açıldığını 131 bin 481 kursiyerin kurslardan faydalandığını belirten Başyiğit, “2023 yılında ise 1 Ocak’tan 31 Mayıs 2023 tarihine kadar bin 102’si genel 518 mesleki ve teknik olmak üzere Bin 620 kurs açılmış bu kurslardan toplam 39 bin 915 kursiyerimiz, vatandaşımız faydalanmıştır.” Dedi.

TÜRKİYE’DE BİRİNCİYİZ’

Kütahya’nın 2022 yılında Türkiye genelinde kursiyerlerin vatandaş sayısına oranında ilk 10 il arasında yer aldığını ve en çok kurs açan il olduğunu vurgulayan Başyiğit, “Bu kursların açılmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimiz genelinde açmış olduğumuz bu kurslarımız mahallelerimizde köylerimizde, okullarımızda, kamu kurumları başta olmak üzere belediyelerimizde; “her zaman, her yerde, herkes için eğitim” anlayışıyla açılmakta olup vatandaşlarımıza kesintisizi eğitim vermektedir” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 35 köy yaşam merkezinin hayata geçirildiğini de belirten Başyiğit, “Buralarda da birer hayat boyu öğrenme sınıfı oluşturuldu. Bu sınıfların oluşturulmasında da Sayın Valimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi arz ediyorum.” Şeklinde konuştu.

ESERLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ile devam eden programda Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin başarı belgeleri Vali Ali Çelik ve Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı tarafından verildi. Açılışa katılan protokol üyeleri kurslarda ortaya çıkarılan el emeği göz nuru eserleri inceledi. Amigurumi bebekler, kara kalem ve yağlı boya tablolar, iğne oyaları ve daha pek çok eser büyük beğeni topladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *