‘ORMAN İŞÇİSİ VEFAYI SANDIĞA YANSITTI’

211

Kadrolarına kavuşan orman işçilerinin seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyduğu vefayı sandığa yansıttığını dile getiren Aslan, Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, “Siyaset sandıkla birlikte bitti,  bundan sonrası için hizmet yarışı başladı. Yeşil Vatan, “İstikrar” dedi” şeklinde konuştu

‘BİNLERCE İŞÇİ KADROSUNU ALDI’

Öz Orman-İş Sendika Kütahya Bölge Başkanlığı Vizyon Düğün Salonunda Orman İşçileri Kadro Buluşması düzenledi. Orman teşkilatının geçmişte yaşadığı sorunları sıralayan Öz Orman İş Sendikası Kütahya Bölge Başkanı Zekeriya Şahin, 2004’de Öz Orman is Sendikası kurulduktan sonra Genel Başkan Settar Aslan’ın üstün gayret ve çalışmaları sonucu yıl içerisinde 11 ay 29 gün çalışma hakkini kazandıklarını, 2006’ya kadar mevsimlik çalışan isçilerin kadroya geçirildiğini belirtti. 2023 yılında da 14bin 600 isçinin 11bin 166’sının kadroya geçirildiğini dile getiren Şahin, geri kalan 3 bin 434 kişinin ise, 11 ay 29 gün çalışma güvencesi ile birlikte; ise giriş sırasına göre emekli olanların yerine kadroya geçmelerinin sağlandığını açıkladı.

‘YANGINLA MÜCADELEYİ

VATAN SAVUNMASI GÖRÜN’

Kadro almaya hak kazanan işçileri tebrik eden Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, “Deprem bölgesinde görev yapan, bölge müdürlüğümüze en ufak bir olumsuz laf getiremeyen tüm çalışanlarımızı ayrıca tebrik ediyorum” dedi. Önümüzdeki aylarda yangınla mücadelede kendilerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Erdal Dingil, “Bu dönemde zaman zaman teyakkuz dönemlerimiz olacaktır. Bazen ekiplerimiz mobil hale gelecek. Bu durumlarda sizlerden ricam bunu bir eziyet olarak değil bir vatan savunması olarak görmenizdir. Unutmayalım ki biz ne kadar hızlı ve çevik olursak yangınları büyümeden bastırabiliriz. Yangın büyüdükten sonra haftalarca aylarca yıllarca çile çekmek yerine bizler birkaç gün dişimi sıkarak bu sorunun üstesinden gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ’

Seçimlerde ülke olarak yine yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yola devam kararı alındığını ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonunda çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Bayırcı, “Daha güçlü, büyüyen bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Önümüzdeki 5 yılda Kütahya milletvekili olarak kıymetli hemşerilerimize gücümüz yettiğince maksimum düzeyde hizmet etmeye, Cumhurbaşkanımıza omuz vermeye, onun yükünü hafifletemeye gayret edeceğiz. Ben bu beş yılda sizlerden işimizi en iyi şekilde yapmak, ülkemize en iyi şekilde hizmet vermek adına dua bekliyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte daha az orman yangınları olur mümkünse hiç olmaz.” Dedi.

‘VARLIĞIMIZ GÖZ ARDI EDİLİYORDU’

1989 yılından 2002 yılına kadar orman işçilerinin varlığının göz ardı edildiğini ifade eden Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, orman işçilerini temsil etme yetkisinin Öz Orman İş Sendikasına verilmesi ile ülkenin orman işçileri gerçeği ile tanıştığını belirtti. 1989’da, yılın sadece iki ayı görev yapan işçilerin, 2002 yılına kadar maksimum 120 gün çalışabildiğine ve sağlık giderlerini karşılayamadığına dikkat çeken Aslan, “2019 yılında Plan Bütçe Komisyonunda ‘ihtiyaç duyulması halinde orman işçileri 11 ay 29 gün çalıştırılabilir’ sonucunun çıkacağını duymamızla birlikte; orman işçilerinin 12 ay çalışması için geçerli olan hususları arz ettik. Cumhurbaşkanımız orman işçilerine, hak ettikleri kadro müjdesini verin diyerek orman işçilerimizin önünü açtı” dedi.

‘ÇALIŞMA ŞEKLİMİZ AFAD’A ÖRNEK OLMALI’

Seçimlerin hem birinci turunda hem de ikinci turunda orman işçilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyduğu vefayı sandığa yansıttığını dile getiren Aslan, “Türkiye’nin ikinci yüzyılına katkı sunmak adına yeşil vatanın her bir köşesinde 12 ay mücadele veriyoruz.” dedi. Kastamonu sel felaketinde, deprem bölgesinde orman teşkilatının en ön safta yer aldığından bahseden Aslan, çalışma şekillerinin hem AFAD, hem de diğer kurumlar açısından örnek olması gerektiğini vurguladı.

İki yüz yıla yakın bir tecrübe ile Orman Teşkilatının bundan sonraki süreçlerde de en ön safta olacağına vurgu yapan Aslan, “Çalışma tecrübemiz gereği yangınlara 12 dakikada müdahale eden teşkilatımız deprem felaketinde ilk müdahaleyi yapan kurum olmuştur” Dedi. Seçimler ile ilgili de konuşan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, Siyaset sandıkla birlikte bitti,  bundan sonrası için hizmet yarışı başladı. Türkiye ve Dünya gündeminde yapmamız gereken çok işler var. Yeşil Vatan İstikrar dedi, Mavi Vatan İstikrar dedi, Savunma Sanayisi istikrar dedi” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *