DİKKAT SAĞANAK GERİ DÖNÜYOR!

331

Kütahya’da tek bir günde metrekare başına 27,2 kg yağmur suyunun düştüğü sağanak haftasının ardından yarın da şehrin genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 12.00-20.00 saatleri arasında yoğunlaşması beklenen yağış için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, yarın için ‘Sarı’ kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi uyarısına göre, yarın 12.00 ile 20.00 saatleri arasında beklenen yağışla ilgili, gök gürültülü sağanak yağışın, Kütahya’nın genelinde kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hakkında uyarıldı.

ACİLİYETE GÖRE

PLANLAMA YAPILDI

31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında Kütahya’daki yoğun yağışlar sonrası meydana gelen olumsuzluklara karşı Kütahya Belediyesi ekipleri teyakkuz halinde çalışmaları yaptı. Ekipler, yoğun yağışların olduğu süreçte 263 ihbara aciliyet sırasına göre planlama yaparak müdahalede bulundu.

Ev, iş yeri, depo ve bodrum katlardaki su tahliyeleri; evde, iş yerinde ve yolda mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması; yıldırım düşmesinden kaynaklı yangınlar ve zarar gören hayvanların kurtarılması gibi olaylara gerekli müdahaleler gerçekleştirildi.

Kontrol amaçlı faaliyetlerini sürdüren ekipler, vatandaşlarda gelen ihbarları aciliyet sırasına göre planlayarak gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi.

METREKAREYE 27 KİLO

YAĞMUR SUYU DÜŞTÜ

Meteoroloji’nin verilerine göre 4-5 Haziran tarihlerinde Kütahya Merkezde metrekareye düşen yağış, 27,2 kg olarak belirlendi. Aynı gün Gediz’e 30 kilogram yağış düştüğü açıklandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *