NAFİ GÜRAL FEN LİSESİ 25. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ: HAYATA İZ BIRAKIN

507

Nafi Güral Fen Lisesi 2022-2023 Yılı Mezuniyet Töreninde mezun öğrencilerin coşkusuna Nafi Güral ve ailesi de katıldı. Mezuniyet töreninde konuşan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli öğrencilere, hayata atılırken babası Nafi Güral’ın söylediği gibi “Arkalarında sis değil, iz bırakmayı tavsiye etti.

‘TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA LİDER OLACAKSINIZ’

Nafi Güral Fen Lisesi 2022-2023 Yılı Mezuniyet Töreni Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beylerbeyi Salonu’nda gerçekleştirildi. Nafi Güral Fen Lisesi mezunlarının ülkenin, milletin ve geleceğin aydınlık yüzü olduğunu belirten Okul Müdürü Fazıl Akkoç, “Nafi Güral Fen Lisesi’nin 25 yıl dönem mezunları olarak enerjinizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Başarılı liderlerin hepsinin son derece enerjik insanlar olduğunu unutmayın. Hedeflerinizi siz koyun ilkeleriniz ve inançlarınız olsun. İş hayatlarınız ve sosyal hayatta ülkesi için hep iyi şeyler üreten daima çözümün bir parçası olan toplumun dertlerini dert edinen lider olacağınıza inanıyoruz. Türkiye’ye ve dünyaya birer lider olacağınıza inancımız tamdır. Güzel ve bir o kadar da yalnız olan vatanımıza milletimize vefa borcunuzu olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Özellikle yol göstericiniz Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü kesinlikle unutmayın.” Dedi.

‘NAFİ GÜRAL’IN İSMİNİ İLELEBET YAŞATACAKSINIZ’

Nafi Güral Fen Lisesi 25 yıl mezuniyet töreninde 73 öğrencinin mezun olduğuna değinen Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, “Umut ediyorum ki kalbinizden gönlünüzden geçen meslekleri yapabileceğiniz bir sınavdan çıkmışsınızdır.” Dedi. Mezunların adını okula vermiş olan babası Nafi Güral’ın adını ilelebet yaşatacağını belirten Güral Sürmeli, “Okullarımızda hep teorik ve pratik bilgiler öğretildi bugüne kadar. Mesleklerinize hazırlayacak bilgilerle donatıldınız. Ancak o bilgileri aldıktan sonra yarın iş hayatına atıldığınızda işte o zaman Nafi Güral ideolojileri fikirleri onun attığı temellerin ne kadar güçlü olduğunun alt yapısını göreceksiniz. Eğer Nafi Güral isminin arkasındaki beklentileri bilmezseniz iş yaşantınız biraz eksik kalır.” ifadelerini kullandı.

Her bir mezunun Kütahya’nın çıkardığı bilim insanları, doktorlar, akademisyenler olarak hayatını sürdürmesini temenni eden Güral Sürmeli, “Umut ediyorum sizler de vatanınıza milletinize kendi öz benliğinize ve ailenize yakışacak faydalı hayırlı olursunuz. Nafi Güral’ın bugün sizlere yaptığı gibi sizler de fayda sağlayacak bireyler olursunuz ve babamın dediği gibi arkanızda sis değil iz bırakarak hayata atılırsınız.” Şeklinde konuştu.

‘NESLİNİZİ DÜŞÜNÜN’

Kütahya’da bu sene 4Bin 500 civarında öğrencimiz mezun olacağını 6Bin 800 öğrencinin AYT’ye 10Bin 800 öğrencinin TYT’ye girdiğini açıklayan Kütahya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, “Burada bu imkânları sağlamış ve Kütahya’mızın yetiştirmiş Güral ailesi var. Ne mutlu onlara. Bizler de gençlerimizden öncelikle kendi işlerini kurup hayata girişimci olarak devam etmeleri sonra insanlara bu şekilde faydalı olmalarını umuyoruz.” Dedi. Nafi Güral Fen Lisesi’nin “Kütahya’nın ve hatta Türkiye’nin nadide okullarından biri olduğunu dile getiren Gölpınar, “Sizler bugün bir yolculuğu bitirirken aynı zamanda yeni bir yolculuğun da ilk adımını atmış oluyorsunuz. Başarı sadece derslerde aldığınız notlar kazandığınız unvanlar veya maddi başarılarla ilgili değil; aynı zamanda nasıl bir insan olduğunuzdan ve çevrenizde nasıl bir etki bıraktığınızla ölçülür. Nafi Güral Fen Lisesi sizin temel birikiminizi oluşturdu. Şimdi sırada bu temeli daha da sağlamlaştırmak ve hayallerinizi gerçekleştirmek için yeni adımlar atmakta. Her zaman etrafınızdaki dünyayı daha iyi bir yere haline getirmek için çabalayın zira nefsini düşünen insanlar değil neslini düşünen insanlar ancak insanlığı ileri taşıyacaktır.” Şeklinde konuştu.

OKULU BİRİNCİLİKLE BİTİREN ÖĞRENCİYE

HEDİYESİNİ NAFİ – GÜLSÜM GÜRAL VERDİ

Nafi Güral Fen Lisesini birinci olarak bitiren Öğrenci Hümeyra Çelik’e hediyelerini NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ve eşi Gülsüm Güral verdi. “Mezun olmak güzel ama birinci olmak çok daha güzel” diyerek  anne babasını ve Hümeyra’yı tebrik ederek bu hediyeyi takdim ettiği için kendimi şanslı hissettiğini belirtti. Okulu birincilikle bitiren öğrenciyi kutlayan Gülsüm Güral, “Hayat yolunun hep başarılarla dolu olmasını diliyorum. İnşallah üniversitedeki yıllarında çok güzel yerlerde görürüz seni. Böyle güzel yetiştirdikleri için ailesini de kutluyorum. Ben memlekete 4 tane evlat yetiştirdim, 3 de torunum burada hepsiyle gurur duyuyorum. İnşallah sizlerde bugünleri görürsünüz.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *