ORMANLARI KORUMAK İÇİN ORMANLARA GİRİŞLER YASAK

387

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun kararıyla 15 Haziran – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışlar yasaklandı. İzinli alanlarda yapılan dumanlı piknikler ise  saat 21.30 itibariyle sona erdirilecek.

DEVRİYE SİSTEMİ OLUŞTURULACAK

Kütahya Valisi Ali Çelik’in başkanlığında toplanan Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu önemli kararla imza attı.  Kütahya ili sınırları içerisinde anız ve benzeri bitki örtüsü yakmak yasaklandı. Çıkan her orman yangını 112 Acil Çağrı Merkezince öncelikle ilgili orman idaresine,  Belediye İtfaiye Birimine, ilgili Kaymakamlığa, Jandarma Komutanlıklarına ve İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Müdürlüğüne bildirilecek.  Yangınlara etkin ve hızlı müdahale amacı ile Orman Yangın İlk Müdahale Ekipleri, 15 Haziran – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlanan konuşlanma yerlerinde konuşlandırılacak. Bu tarihler arasında ormanlık alanlarda ve yangın riskinin en fazla olduğu günlerde Orman Muhafaza Memurları ve Jandarma Birliklerinden yararlanılarak devriye sistemi oluşturulacak.

MANGALLAR 21.30’DA SÖNDÜRÜLECEK

Ormanlık, Ağaçlık ve tarımsal alanlarda, Baraj ve Göl kenarlarında mahalli mülki amirinin izni olmadan çadır kurulması, kamp yapılması yasaklanacak. Orman idaresinin tespit ettiği alanlar dışında yangın mevsimi boyunca piknik yapmak yasaklanacaktır. İzinli alanlarda yapılan dumanlı piknikler,  saat 21.30 itibariyle sona erdirilecek.

15 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ancak Mahalli köylülerin ormancılık ve zirai faaliyetleri sebebi ile Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinden av izni alıp, gerekli taahhütnameleri verenler, bu izin ve taahhütnamelerini Orman ve Jandarma teşkilatlarının mahalli birimlerine haber vermek kaydıyla ormana girişlerine izin verilecek.

SİGARA İZMARİTLERİNE DİKKAT!

Orman yangınlarının bir kısmı sönmemiş sigara izmaritlerinden çıkması sebebiyle araçlardan sönmemiş sigara atılmaması konusunda; İl ve İlçe girişlerindeki Güvenlik güçlerine ait kontrol noktalarında orman yangınları ile ilgili eğitim ve bilinçlendirme broşürleri dağıtılacak.

Yaz aylarında yangına çok hassas ormanlık sahalarda nemin düşük, hava sıcaklığının ve rüzgârın fazla olduğu günlerde, GSM operatörleri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Kütahyalılara orman yangınları konusunda uyarıcı SMS atacak

SU DEPOLARI DOLU OLACAK

Kütahya İli sınırları dâhilinde Köy Muhtarlıklarımıza Orman ve Kırsal Alan Yangınlarında kullanılmak üzere İl Özel İdaresi tarafından teslimi yapılan 2,5 Tonluk Su Tankerlerinin bakım ve onarımları İl Özel İdaresince ve Orman Bölge Müdürlüğünce yaptırılarak kullanıma hazır hale getirilmesi sağlanacaktır. Verilen su tankerleri 01 Haziran – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında devamlı dolu bir şekilde bekletilecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *