SU KESİLMEYECEK SU KORUNACAK!

440

Kütahya Belediyesi bilinçli su tüketimi hedefiyle hayata geçirilecek proje kapsamında pilot bölgedeki vatandaşlarla iletişime geçileceğini açıkladı. Bazı vatandaşların projeyi su kesintisi yapılacak şeklinde yorumlaması üzerine Kütahya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Mustafa Yegin, “Su kesintisi gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

YANLIŞ ANLAŞILMA YAŞANDI

Kütahya Belediyesi 30 Mart 2023 tarihinde DPÜ ile imzalanan “Bilinçli Su Tüketiminin Sağlanması Projesi Karşılıklı Yardım ve İş Birliği Protokolü” kapsamında belirlenen pilot bölgelerde vatandaşlarla bilgilendirme amacıyla; 0 (274) 443 22 03 – 0 (274) 443 21 99 Numaralı telefonla irtibata geçileceğini açıkladı. Açıklamanın ardından bazı vatandaşların su kesintisi yapılacağını sanması üzerine Kütahya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Mustafa Yegin konuyu aydınlattı.

SU KULLANIM VERİLERİ ORTAYA ÇIKACAK

Kütahya Belediyesi ve DPÜ’nün TUBİTAK desteği ile su bilincini artırmak, su tasarrufu sağlamak, suyu daha verimli kullanabilmek bir protokol oluşturduğunu ifade eden Yegin, “Bu kapsamda vatandaşlarımızdan aylık 3 aylık ve yıllık kullanım verileri alınacak. Hangi hane ve bölgesel olarak; “Su nasıl harcanıyor, hangi saat aralıklarında ve daha çok ne için harcanıyor” gibi istatistiki veriler ortaya çıkacak. Belirli pilot bölgeler seçilecek. DPÜ’deki akademisyenler ellerinde hediyelerle çalışmaya katılanlara su bilincini artırmak için birkaç soru sorulacak. Aramalarda da randevu alınacak.” Dedi.

‘KÜTAHYA SU ZENGİNİ DEĞİL’

Sosyal medyada her açıklamanın çok da dikkatli okunmaması sebebiyle bir yanlış anlaşılma yaşandığını belirten Yegin, su kesintisi gibi bir durumun söz konusu olmadığını suyun daha verimli kullanımının hedeflendiğinin altını çizdi. Dünya önünde su ile ilgili problemler olduğuna dikkat çeken Yegin, “Herkes suyumuz bol diyor ama Kütahya su zengini bir şehir değil. Biz Kütahya’mızda bununla ilgili neler yapabiliriz bunun çalışmasını yapacağız.” Dedi.

‘DOLANDIRICILARDAN KORUMAK İSTEDİK’

Açıklamayı yapma sebeplerinin ise telefon dolandırıcılığı olduğuna dikkat çeken Yegin, “Maalesef bu yolla çok fazla insan kandırılıyor. Biz insanlar hangi numaradan, neden arandığını bilsin istedik.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *