‘BİR MİLLET İKİ DEVLET DAİMA EL ELE OLACAĞIZ’

192

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan ziyaretlerinde TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a eşlik eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Can Azerbaycan ile bir millet iki devlet şiarıyla her daim el ele olduğumuzu vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdi. TBMM Başkanı Kurtulmuş’a İçişleri Komisyonu Başkan vekili ve Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş eşlik etti.

Kıbrıs Türklerinin lideri Dr. Fazıl Küçük ve KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret eden Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi, KKTC Boğaz Şehitliği ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği ziyaret edildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş daha sonra beraberindeki heyet ile Azerbaycan’a gitti. Bir dizi temasın yapıldığı Azerbaycan ziyaretinde TBMM Başkanvekili Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM İdare Amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM İdare Amiri Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, İstanbul Milletvekili Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek yer aldı.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a Bir Millet İki Devlet şiarıyla her daim el ele olduğumuz Can Azerbaycan ziyaretinde eşlik ettik.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *