‘ÇİNİYİ SADECE BİR SÜS EŞYASI OLMAKTAN ÇIKARTMALIYIZ’

332

RYSOP teknik heyetini ağırlayan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Çininin sadece bir süs eşyası olmaktan çıkartılıp, tasarım ve üretim tarafında güçlendirilmesinin, Kütahya’nın gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

HEDEF MARKA ALSINI GELİŞTİRMEK

Kütahya’da dijitalleşme ve yaratıcılık ekosisteminin geliştirilmesine yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında, Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı (RYSOP) Teknik heyeti ve Kütahya Belediyesi temsilcileri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. RYSOP projesinin genel hedefi, amacı ve işleyişinin görüşüldüğü ziyarete, Kütahya’nın sosyo-ekonomik gelişimini güçlendirmek, yaratıcı endüstriler sektörünün rekabet gücünü ve kendi ekonomisine katkısını artırmak ve çini ürünlerinin üretim ve tasarımını, marka algısını, yurt içi ve yurt dışı pazar payını geliştirmek amaçlarıyla ilgili bilgi paylaşıldı. Projenin önemli çıktıları arasında olan kurumsallaşma ile iş birliğinin güçlendirilmesi, yaratıcılık merkezi ve ekosisteminin faaliyete geçirilmesi, pazarlama, markalaşma ve ağ oluşturma faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

DAHA İYİ FİYATLARLA ALICI BULMASI SAĞLANACAK

Kütahya Belediyesi tarafından yürütülen ve DPÜ, KUTSO ile Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası ortaklığında gerçekleşen Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, çini sektörünü desteklemek amacıyla yürütülecek faaliyetlerle, Kütahya’da çini sektörünün tasarım, üretim, standardizasyon ve pazarlama konularında ilerlemesi, ürünlerin yerel ve uluslararası pazar payının artırılması hedeflendiği bilgisi sunuldu. Böylelikle, yaratıcı endüstrilerin rekabet gücü artırılarak, Kütahya’nın sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlanacağı da ifade edildi. Kütahya’da çini başta olmak üzere halk sanatlarından geçimini sağlayanların bir çatı altında toplanıp, gerek üretimde, üretim için gerekli eğitimlerin verilmesinde, gerekse üretilmiş olan mamullerin tek elden pazarlanması ve daha iyi fiyatlarla alıcı bulmasını sağlayacak her türlü organizasyonun yapılmasının sağlanacağı eklendi.

‘TASARIM EKOSİSTEMİ OLUŞTURULMALI’

Sanatın ötesinde çininin ekonomik bir alan oluşturduğunu ifade eden Esin Güral Argat, çininin katma değerinin artırılması ve ekonomik anlamda geliştirilmesi gerektiğini belirtti. “Bu çalışma, ekonomik büyüklük açısından destek sağlanabilecek bir çalışma. Daha yaratıcı desenler ve tasarım özelinde çalışılması, bir tasarım ekosistemi oluşturulması gerektiğine inanıyorum. Bu aynı zamanda üretim anlamında gelişmeyi beraberinde getirecektir. Çininin sadece bir süs eşyası olmaktan çıkartılıp, tasarım ve üretim tarafında güçlendirilmesinin, Kütahya’nın gelişmesine de katkı sağlayacağına inanıyorum. Kaynaklar da doğru kullanılmalı. Biz KUTSO olarak bu projeyi, Yönetim Kurulumuz ile birlikte destekleyeceğiz ve bu projenin sürdürülebilir olması için çalışacağız.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *