‘NİTELİKLİ BİR OSB OLMAMIZ GEREK’

493

Her geçen gün büyüyen 30 Ağustos OSB’nin nitelikli bir OSB statüsü kazanmasının önemine vurgu yağan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, “Sıfır atık binaları yapmak; yeşil OSB ile ilgili olmazsa olmaz bir ihtiyaç.” Dedi. Koruma bandı projesi hakkında da konuşan Çetiner, İnşallah bunu da çözeceğiz” şeklinde konuştu

‘OSB’MİZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR’

“Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, kısa, orta ve uzun vadede yapmak istedikleri faaliyetleri anlattı. OSB’deki genişleme alanında 1 milyon metrekare gibi bir kamulaştırma yapacaklarını dile getiren Çetiner, “OSB’miz her geçen gün büyüyor ve genişliyor. Yapmak istediklerimizin başında genişleme alt yapı projeleri ile beraber o bölgenin alt yapısını geliyor. 2,3 milyon metrekarelik bir alanla beraber mevcut OSB’nin alt yapısının entegrasyonunu yapmak istiyoruz. İkinci olarak arıtma tesisimizin kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz. Organize sanayimizi gerek İstanbul’da, Bursa’da, gerek Kocaeli’nde gerekli çalışmaları yaparak hem içimizdeki yatırımcıları cesaretlendirmek onlara yatırım yaptırmak, hem de şehir dışından buraya yatırımcı çekip OSB’mizin katma değerini arttırmak hedefimiz.” İfadelerini kullandı.  

‘BUNU DA ÇÖZECEĞİZ’

Personel ve araç sayısını arttırmak istediklerine değinen Çetiner, “Biliyorsunuz biz OSB’ye aldığımız araçları yatırımcıların hizmetlerine sunuyoruz. Her türlü aracı sembolik bedellerle piyasa çok alt bedellerle de sanayicimizin hizmetine sunuyoruz. OSB’mizin etrafında yaklaşık 50 metrelik sağlık koruma bandı var. Sağlık koruma bantlarının amacı mevcut yapılaşan konut projeleri ile sanayinin arasını ayırmak. Biz dedik ki 50 metrelik hat çok fazla atıl duruyor, 10 metrelik kısmını yeşillendirelim. 40 metre derinliğinde olan depomuzun buralara GES kurarak hem yatırımcımızın, hem de OSB’nin ihtiyaçlarını bu şekilde karşılamak istiyoruz. Bununla ilgili bakanımızın bilgisi var. İnşallah bunu da çözeceğiz. Koruma bandı OSB’mizin bir projesi.” Dedi.

‘YEŞİL OSB İÇİN SIFIR ATIK BİNALAR ŞART’

Genişleme alanı için yaklaşık 1 milyon metrekare kamulaştırma gerektiğine değinen Çetiner, “Bu kamulaştırma çok zordur. Süreç uzundur, meşakkatlidir. İnşallah bu süreci kısa vadede sonuçlandıracağız. OSB’mizin içerisine yatırımcılarımızın hizmetine sunmak için akaryakıt satış istasyonu ve elektrikli şarj istasyonu kurmak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada sıfır atık binaları yapmak; yeşil OSB ile ilgili olmazsa olmaz bir ihtiyaç. OSB’miz büyüyor, genişliyor, nitelikli bir OSB statüsü kazandı. Yağmur sularının birikimi için etrafı ağaçlandırılıp, yeşillendirilmiş 3 tane suni gölet yapalım diyoruz” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *