‘ÖZGÜR GAZETECİLERİN YANINDA OLACAĞIZ’

481

Türkiye’nin basınının, sansürün kaldırıldığı 1908 istibdat koşullarından çok daha kötü koşullarla karşı karşıya olduğunu ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, kalemini satmayan, gazeteciliğin meslek ilkelerine ve etiğine sahip çıkan saygın ve özgür gazetecilerin yanında olacağız.” Şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Dr Zeliha Aksaz Şahbaz basında sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin basında sansürün kaldırıldığı 1908 istibdat koşullarından çok daha kötü koşullarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Zeliha Aksaz Şahbaz, “Gazetecilerin, basın emekçilerinin dövüldüğü, tehdit edildiği, hapse atıldığı; basın kurumlarının kapatıldığı; ekranların karartıldığı; erişim engellerinin fikir suçlarının sansürün ve soruşturmaların olağanlaştığı bir dönemden geçiyoruz.” Dedi.

‘SANSÜRÜN OLAĞANLAŞTIĞI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ’

Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 2002 yılında 100. sırada olan Türkiye’nin bugün 165. sıraya kadar gerilediğini dile getiren Zeliha Aksaz Şahbaz, iktidarın Türkiye’de halkın haber alma hakkının sistemli olarak gasp ederek, toplumu dizayn etmeye; gazeteci adı altında satın aldığı yandaşlarıyla adaletsizliği, haksızlığı, yolsuzluğu ve yoksulluğu görülmez kılmaya çalıştığına değindi.

Çin’den sonra dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olan Türkiye’de bu sorunun sadece gazetecilerin değil; tüm toplumun sorunu olduğunu belirten Aksaz Şahbaz, “CHP olarak, özgür medyayı ve halkın haber alma hakkını gasp edenlere; basın emekçilerinin sendikal haklarını en alt seviyelere indirenlere; korku, sansür ve hapis üçgeninde basını tehdit edenlere karşı, kalemini satmayan, gazeteciliğin meslek ilkelerine ve etiğine sahip çıkan saygın ve özgür gazetecilerin yanında olacağız.” Şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *