KÜTAHYA ALİ VALİSİNİ UĞURLADI ‘BU ŞEHRE İNANCIM TAM’

239

Kütahya Valisi Ali Çelik, şehirden büyük bir sevgi ile uğurlandı. Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde konuşan Vali Çelik, “Ben sizden razıyım allah da sizden razı olsun Kütahya her şeyin en iyisine layık. Bu kadim şehrin kültürünü bir sonraki nesillere güçlenerek aktaracağın inancım tam” dedi.

Kütahya Valiliğinden Hakkari Valiliğine atanan Ali Çelik, dün Kütahya Valiliği önünde yapılan bir uğurlama töreni ile şehre veda etti. Törene protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı Kütahyalı çok sevdiği “Ali Valisini” uğurladı.

Uğurlama töreninde Vali Çelik ve eşi Neziha Çelik’in tüm Kütahya ile birlikte döktüğü gözyaşı duygusal anlar yaşattı. Vali Çelik makam aracına binerken, bu kadim şehrin kültürünü bir sonraki nesillere güçlenerek aktaracağın inancının tam olduğunu vurguladı. Kütahya’da herkesin taş üstüne tas koymaya çalıştığına değinen Vali Çelik, “Birinin kalbini kırdıysam bilinsin ki kötü niyetle değil. Allaha emanet olun” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile Kütahya Valiliğinden Hakkari Valiliğine atanan Ali Çelik, Kütahya’dan büyük bir sevgi seli ile uğurlandı. 3 yıl 1 ay 29 gün boyunca Kütahya’da yaptığı hizmetlerle 7’den 70’e tüm vatandaşların gönlünde taht kuran Vali Ali Çelik, görevi sırasında sık sık sahaya inerek vatandaşların hayatına dokundu. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi Bengisu Sosyal Tesisleri’nde Vali Ali Çelik onuruna veda yemeği düzenledi.

Kütahya’nın şehrin plaka kodu olan 43’üncü valisini uğurlandığını ifade eden Başkan Işık, Birlikte çalıştıkları dönem içerisinde devletin temsilcisi ile milletin temsilcilerinin nasıl birlikte bulundukları yerde uyum içerisinde çalıştıklarının çok güzel örneklerle sergilediği ve gerçekten çözüm odaklı yaklaşımlarıyla şehre birçok eserin kazandırılmasında vesile olduğu için Vali Çelik’e Kütahya adına teşekkür etti.

‘FAHRİ HEMŞEHRİMİZ OLAN TEK VALİ’

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Valiliğinin aynı anlayışla konuya yaklaşıp şehirde kalıcı birçok esere vesile olduğuna dikkat çeken Başkan Işık, Vali Ali Çelik’in fahri hemşehrimiz olan tek vali olduğunu belirtti. Kütahya Belediye Meclisi olarak Vali Çelik’e şehrin ilerlemesinde verdiği tüm desteklerden dolayı oy birliğiyle “Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı’ verilmesine karar verdiklerini hatırlatan Başkan Işık, “Görev yapmış 43 valimizden sadece Ali Çelik’e ilk ve tek vali olarak hemşehrilik beratının verildi. İnanıyor ve güveniyoruz ki burada yaptığı başarılı hizmetleri yurdumuzun diğer köşesindeki sevgili Hakkarili vatandaşlarımıza da aynı şekilde artırarak devam edecek. Burada kendisine açık çok kapı var, bu kapılardan birisi de Kütahya Belediyemizin kapısıdır.” İfadelerini kullandı.

Vali Çelik için düzenlenen veda yemeğinin bir geleneğin başlangıcı olmasını temenni eden Başkan Işık, “İnşallah bundan sonra bu geleneği Sayın Valimiz sayesinde tüm valilerimiz için başlatmış oluruz. Hakkari çok değerli bir bürokrat, bir devlet adamı kazandı. Gelecek olan Sayın Valimiz de aynı anlayışla şehrimize hizmet edecektir, ona da inanıyoruz ve güveniyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

‘KİMSEDEN BİR KÖTÜLÜK GÖRMEDİM’

Kütahya’da kocaman bir aile olduklarını dile getiren Vali Çelik, “Bu şehre bir taş koyabilir miyiz hep o tarafından baktık. Özellikle deprem bölgesinde mesai harcadığım arkadaşlarımız çok emek verdiler. Ben onlardan razı oldum, Allah da onlardan razı olsun. İnsan ancak bir ekip olabilirse, bir aile olabilirse, milletler de birlik olabilirse başarılı olabiliyor. Hepimizin birlik olması adına bir çaba gösterdik. Üç yılı geçen bir sürede büyük bir iyi niyet vardı. Kimseden bir kötülük görmedim, kötü olan bir şey hissetmedim, bu büyük bir şans. Kütahya böyle bir yer, böyle bir aile. Bu ilde siyaset alanında benim gördüğüm tek şey taş üstüne taş koyma niyetiyleydi. Sağ olsun Belediye Başkanımız kamu kurumlarındaki bütün sorunlara ilişkin her ne götürürsek önüne çözdü. Belediye Başkan Yardımcılarımız, bazen gece ikide de olsa ulaşılabilir olmalarından dolayı da şükranlarımızı arz ediyorum. Herkes bu şehir için dertleniyor.” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA KABUĞUNU KIRACAK’

Kütahya’da en çok dua biriktirdiğini ifade eden Vali Çelik, “Başımıza ne gelecekse bunun hayır olduğuna eminim çünkü bu kadar duanın olduğu bir yerde Allah bizim hakkımızda hayırlısını nasip eder.” Dedi. Kadim memleket Kütahya’nın kabuğunu kıracağı vurgulayan Vali Çelik, Kütahya’nın her şeyin en iyisine layık olduğunu belirtti.  

Gecede Kütahya’daki tüm ilçe belediye başkanları adına konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “4-5 valimizi uğurladık ama hiçbir veda programında belediye başkanlarımız yer almamıştı. Bu defa talebimiz karşılandı. Üç senelik görevi boyunca valimizin büyük desteği bizim için büyük bir anlam ifade etti. Hakkâri terör bölgesinden yeni arındı. Oradaki güvenlik arz eden bölgede güvenilir bir ismin olması büyük önem arz ediyor ve en doğru isim orada görev yapacak.” İfadelerini kullandı.

‘İMZA TOPLAYALIM GİTMESİN’ DEDİLER

Karacaoğlan demiş ki “Ayrılık ile ölümü tartmışlar. Ayrılık 50 dirhem ağır gelmiş” diyerek sözlerine başlayan Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Kütahya’nın Vali Çelik’e büyük bir teveccüh gösterdiğini belirtti. Veda yemeği ile güzel bir geleneğin başladığını belirten Güney, “Sayın valimiz özellikle dezavantajlı gruplara büyük bir yakınlık gösterdi. Hatta bana dediler ki “İmza toplayalım Valimiz gitmesin.” Ancak Hakkâri’de de göreve ihtiyaç var.” Şeklinde konuştu. Vali Çelik’in günü 25 saat haftayı 8 güne çıkararak çalıştığını belirten Güney, kendisinin üstün bir çaba ile görev yaparken tüm mesai arkadaşlarına da alan açan bir yönetici olduğunu ifade etti.  

‘HAYAL ETTİĞİNİ ŞEHRE KAZANDIRDI’

Valisi Ali Çelik 38 ay dolu dolu hizmet ettiği Kütahya’ya veda ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı  Mustafa Önsay, “Sayın Valimizin şehrimizden ayrılıyor olması yediden yetmişe tüm Kütahyalılar için üzüntüye sebep oldu. Ali Çelik’i farklı kılan öğrencilik yıllarını geçirdiği, sokaklarında yürüdüğü, çok büyük tarihi ile bugünü arasındaki uçurumu kapatacak, onu hazinelerini gizleye gizleye neredeyse unuttuğu gafletinden uyandıracak fikirler, atılımlar hayal ettiği yıllarında bu şehre dair kazandığı muhayyilesi idi.” Dedi. Vali Çelik’in birçok büyük projeyi teker teker hayata geçirdiğine değinen Önsay, “Allah yolunu, bahtını açık hizmetlerini bereketli, istikametini sabit, başarılarını daim kılsın.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, STK başkanları, Kütahyalı sanatçılar Vali Ali Çelik’e hediyelerini takdim etti. Vali Çelik dün Kütahya Valiliği önünde gerçekleştirilen uğurlama töreni ile Kütahya’ya veda etti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *