‘ONLAR İSTEYECEK BİZ DE YAPACAĞIZ’

231

Kent Park’ta atıl vaziyette bulunan ve Çocuk Eğlence Merkezi’ne dönüştürülen tesisin açılışını Başkan Işık, “Çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Onlar isteyecek, biz yapmaya devam edeceğiz. Şu anda 210’uncu projeyi şehrimize kazandırdık. Beş yıl sonunda 260 farklı projeyi şehre kazandıracağız” dedi.

ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ

NE ŞEKİLDE HİZMET VERECEK

Kent Park’ta bulunan havuz, Kütahya Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü projesiyle Çocuk Eğlence Merkezi’ne dönüştürüldü ve şehrin ihtiyacı olan bir tesis daha Kütahya’ya kazandırıldı. Çocuk Eğlence Merkezi, pazartesi günleri kapalı, diğer günler vatandaşların hizmetine açık olacak. Tesiste 3 ile 9 yaş arası çocuklar, sabah 10.00 ile akşam 22.00 arası doyasıya eğlenebilecek. Ayrıca tesis içerisinde yer alan kafeterya ile aileler, çocukları eğlencenin tadını çıkarırken hoşça vakit geçirebilecek.

Çocuk Eğlence Merkezi’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Daha önce belediyemizin bütçesiyle havuz olarak inşa edilmiş ancak havuz olarak bir türlü kullanılamamış. Kiraya çıkmamıza rağmen kimsenin talip olmadığı ve havuzda maalesef su kaçağı ve patlakların olması nedeniyle başka türlü değerlendirmek için uzun çalışmalarımız sonucu en uygununun Çocuk Eğlence Merkezi olması yönünde karara vardık. Çocuk Eğlence Merkezimiz, bir adet top havuzu ve çocuk oyun grupları, çocuklarımızın soyunma dolapları, ailelerimiz için bekleme alanı, kantin ve kafeteryadan oluşmakta. Özellikle çocuklarımızın sağlığı ve dezenfekte çalışmaları için pazartesi günleri kapalı tutuyoruz, diğer günler hafta boyunca açık olacak.” ifadelerini kullandı.

“ONLAR İSTEYECEK, BİZ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Eserlerin korunabilmesi için mahalle sakinlerinin sahip çıkması gerektiğini belirten Başkan Işık, “Çocuklarımız, yarınımızın garanti altına alınabilmesi için geleceğimiz. Biz, onların iyi yetişmesi, kendilerine güvenebilmeleri için eksik olan ne varsa onu tamamlamaya çalışıyoruz. Birçok hizmetimiz açısından Türkiye’nin örnek aldığı, birçok belediyemizin gıpta ettiği bir çalışma programıyla şehrimizi adeta yeniden imar ediyoruz. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Yaptığımız projeler, kazandırdığımız hizmetler devletimizin resmi rakamlarında ve resmi değerlendirmelerinde Kütahya Belediyesi’nin örnek belediye olması ve örnek alınması gereken bir kurum olduğunu gösteriyor. Sadece mali yapımızdaki 4 yıllık düzelmeyi sizlerle paylaşmak isterim. Göreve geldiğimizde yıllık gelirimizin iki buçuk katı bir borcu devraldık, üç yılda bunları ödedik. Bu arada şehrimizin altyapısını adeta yeniden inşa ettik. Yağmur suyu hatlarından kanalizasyon hatlarına ve içme suyuna birçok yenilemeyi ve eklemeyi yaptık. Bugün şükürler olsun dördüncü yılımızın bütçesinde devraldığımız bütçeyi yaklaşık 10 katına çıkardık, borcu da bütçemizin onda birine düşürdük. 4 yılda kendi mali yapısını 25 kat düzelten ve ayakları üzerinde durabilecek hale gelen bir kamu kurumuna dönüştürdük belediyemizi.

‘260 PROJEYİ KAZANDIRIP

TARİHE NOT DÜŞECEĞİZ’

Akıllı şehir uygulamaları konusunda Kütahya ile aynı statüde olan 51 il belediyesi arasında birinci, 81 belediye arasında da beşinci durumda olduklarını ifade eden Başkan Işık, “Kolay olmadı bunlar. Vatandaşımıza verilen hizmetin hem kaliteli hem de hızlı bir şekilde yerine getirilmesi için bunlara ihtiyacı vardı Kütahya’mızın. Şu anda 40’ın üzerinde akıllı şehir uygulamasını son 4 yılda şehrine kazandıran bir belediyenin başkanı, çalışanı olmanın haklı onurunu ve gururunu yaşadığımızı da ifade etmek isterim. Vatandaşlarımıza 130 proje taahhüdünde bulunduk, şu anda 210’uncu projemizi şehrimize kazandırmış olduk. Hedefimiz iki katına çıkarmak. İnşallah dönem sonunda, beş yıl sonunda 260 farklı projeyi, taahhüdünün iki katını şehrine kazandıran bir belediye olarak tarihe not düşüreceğiz. Bir kez daha teşekkür ediyorum, çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Onlar isteyecek, biz yapmaya devam edeceğiz” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *