BAĞIMSIZLIK AŞKI 101 YAŞINDA

251

Kütahya her yıl olduğu gibi Büyük Zafer’in ve kurtuluşunun 101. yılını bugün büyük yine bir coşkuyla kutlayacak. 26 Ağustos’ta  başlayan kutlamalar, bugün Kütahya Valiliği önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayarak tümgün devam edecek.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, Başkomutan Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı kurtuluşun şehri Kütahya, Büyük Zafer’i ve kurtuluşunun 101. yılını coşku ve gururla kutlayacak ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzerek bu topraklar için kan döken şehitlerimizi yad edecek. Her yıl 26 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında yapılan Büyük Zafer kutlamaları, Kütahya Valiliği himayesinde gerçekleştirilirken, kutlamalar, çerçevesinde yarın da önemli etkinlikler düzenlenecek.

TARİHE 101. KEZ

TANIKLIK EDİLECEK

30 ağustos tarihinde Zafer Bayramı etkinlikleri Valilik önünde çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Ardından Kütahya Valisi Musa Işın tebrikleri kabul edecek. Ardından kutlamalar Zafertepe Çalköy’de devam edecek.

Zafertepe Çalköy’de Zafer Abidesi tören programı kapsamında saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşımızın okunması ve bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından Garnizon Komutanının konuşmasına yer verilecek ve sonrasında arazi tanıtılarak hareket anlatılacak. Tarihe bir kez da ziyaretçilerle tanıklık edilecek.

15.30’da ise Zafertepe tören alanına geçilecek. Sahne gösterileri, tören geçişi, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği konseri, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Üzüm Salkımı Gösterisi, ve Türk yıldızları gösterisi yapılacak.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *