FARKLI UYRUKLARDAN ÇOCUKLAR VE AİLELER AİZANOİ’DE BULUŞTU UMER İLE İLETİŞİME GEÇİN

253

Yabancıların sosyal uyumlarını ve vatandaşla karşılıklı etkileşimlerini sağlamak amacıyla yerli ve yabancı farklı uyruklardan çocuk ve ailelerin katıldığı etkinlikte bağımlılık yapıcı zararlı maddeler hakkında bilgiler verdi. Katılımcılara böyle bir durumda karşılaştıklarında Belediye UMER birimine başvuru yapılabileceği belirtildi

Kütahya İl Göç İdaresi Müdürlüğü uyum ve iletişim faaliyetleri kapsamında Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Eksi 25 Derneği yürütücülüğünde ve Kütahya Belediyesi UMER Birimi ile GIZ desteğiyle Türk ve yabancı misafirlerin katılımıyla Aizanoi Antik Kentinde; Kültürlerin Buluşma Noktası: Aizanoi Antik Kenti adlı etkinlik gerçekleştirdi.

Kütahya Belediyesi Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi (UMER), yapılan etkinlikte yabancıların sosyal uyumlarını ve vatandaşlarla karşılıklı etkileşimlerini sağlamak amaçlı, etkinliğe katılan yerli ve yabancı farklı uyruklardan katılım sağlayan çocuklara ve ailelere sosyal öğrenme aşamalarında karşılaşabilecekleri bağımlılık yapıcı zararlı maddeler hakkında bilgiler verdi.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Katılımcılara verilen bilgiler dahilinde böyle bir durumda karşılaşılması durumunda Belediye UMER birimine başvuru yapılması halinde her türlü desteğin verileceği bildirildi. Gün boyu süren etkinlikte, yetişkinlere ve çocuklara yönelik pek çok farklı faaliyet gerçekleştirildi.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *