12. ULUSAL VE 7. ULUSLARARASI KIRSAL TURİZM VE KALKINMA KONGRESİ DÜZENLENDİ

198

‘DOĞA TURİZMİNDE

MERKEZ OLABİLİRİZ’

Kütahya’nın doğal güzellikleri ile doğa turizmindeki potansiyeline dikkat çeken Vali Musa Işın, “İlimiz bu manada ender şehirlerden biri. İnşallah ilimiz bu alanda da öncü şehirlerimizden, cazibe merkezlerinden bir tanesi olacaktır” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 12. Ulusal ve 7. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Kongresi, Kütahya’da düzenlenen törenle başladı. Etkinliğe Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, dekanlarımız, il müdürleri, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

‘BİRÇOK KIRSAL TURİZM DESTİNASYONUMUZ VAR’

Kontrolsüz ve hızlı bir biçimde gelişen kentleşme ve sanayileşme süreci ile birlikte doğa tahribatı ve fiziksel çevre koşullarındaki bozulma günümüz insanını olumsuz yönde etkilediğini belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Bu nedenle artık doğaya dönüş gibi kavramlardan söz ediyor.” Dedi.  Türkiye’deki kırsal turizm projelerinden örnekler veren Rektör Kızıltoprak, “Kütahya kırsal turizm alanları konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Hem merkezinde hem de ilçelerinde yüksek potansiyele sahip birçok kırsal turizm destinasyonu yer almaktadır. Frigya Vadileri, Domaniç ormanları, Emet Tahtalı Barajı, Simav Gölcük Yaylası, Tavşanlı Göbel ve Vakıf Çamlığı, Murat Dağı gibi bir çok destinasyon turistlere doğal güzellikler sunmakta ve yeni ziyaretçilerini beklemektedir. Bu destinasyonların sürdürülebilir gelişimi bölgenin ileriki yıllarda kırsal turizm kapsamında gezen turistlerin de çekim merkezi olmasını sağlayacaktır. Bu bölgelerde kırsal turizmi geliştirme, turistlerin sosyal kullanım alanlarını arttırma, sürdürülebilir gelişimi sağlama adına kamu-özel kurum ve kuruluşlar çalışmalarına devam etmektedir.” Şeklinde konuştu.

Türk dünyasından gelen misafirleri ve akademisyenleri kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’da ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Kütahya Valisi Musa Işın, “Türk devletlerinin bir aile olduğunu ve 300 milyonluk bir Türk dünyasının ortaya çıktığını dile getiren Sayın Valimiz, “Birbirimizi sevmek ve desteklemek zorundayız. Adımız Özbek, Türk veya Azeri olsun, fark etmez. Hepimiz Türk’üz; tarihimiz bir, dilimiz bir, kültürümüz bir, geçmişimiz bir. Türk-İslam dünyası olarak bu şuuru korumamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA ENDER ŞEHİRLERDEN BİRİ”

Kütahya’nın kırsal kalkınma açısından önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Işın, “Kütahya; kış turizmiyle, yeşil bitki örtüsüyle, termal zenginliği, coğrafyası, dağları, kayak merkezi ve güzel coğrafyasıyla herkese açıktır. İlimiz bu manada ender şehirlerden biri. Şehirlerdeki kesif hayat insanları doğaya ve doğal güzelliklerin zengin olduğu alana teşvik etmektedir. İnşallah ilimiz bu alanda da öncü şehirlerimizden, cazibe merkezlerinden bir tanesi olacaktır” dedi.

KÜT. VAL./ DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *