‘BÖYLE BİR YATIRIMIN KÜTAHYA’YA KAZANDIRILMASINDAN ÇOK MUTLUYUM’

773

KUTSO’DAN GD SOLAR ENERJİ’YE ZİYARET

Kütahya’da kurdukları fabrika ile güneş enerjisinin en düşük maliyetle üretilmesine imkan sağlayan GD Solar Firmasını ziyaret eden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, böyle bir teknolojik yatırımın Kütahya’ya kazandırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri GD Solar Firmasını ziyaret etti.

GD Solar Enerji firması, Güneş panelleri imalat süreci hakkında KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu’na bilgi verdi. 2022’de OSBde 2 bin 200 metrekare kapalı alana sahip bir fabrika açan GD Solar Enerji, yıllık 150 MW kapasitede fotovoltaik güneş panelleri üretimi yapıyor. Türkiye’de 10 Busbar M10 (182mm) yarım hücre teknolojisi ile güneş paneli üretiminin büyük bir titizlikle gerçekleştiren GD Solar Enerji, maliyetleri azaltan ve verimliliği yükselten 540 W+ yüksek çıkış gücüne sahip GD Güneş Panelleri ile güneş enerjisinin en düşük maliyetle üretilmesine imkân sağlıyor.

YEŞİL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ VURGULANDI

Ziyarette, yeşil dönüşüm, enerji üretimi ve enerjinin sanayimiz açısından taşıdığı önemi hakkında konuşulurken, GD Solar Enerji Genel Müdürü Ramazan Şaldır, yakın zamanda batarya ve hücre üretimi için yatırımlar yapmak istediklerini akabinde üretimini yaptıkları panellerin kurulumunu bayiler aracılığıyla gerçekleştirildiğini, asıl hedeflerinin ise yenilenebilir enerji sektöründe ileri teknoloji ürünleri üretmek olduğunu aktardı. Ziyaret sonrasında KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, böyle bir teknolojik yatırımın Kütahya’ya kazandırmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek tebrik etti.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *