‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YÜZÖLÇÜMÜNE SAHİP OSB’LERDEN BİRİ OLACAK’

477

GENİŞLEMEDE ÖNEMLİ

BİR AŞAMA KAYDEDİLDİ

Zafer OSB’deki 8 milyon metrekareye yakın genişleme talebinde önemli aşamalar kaydettiklerini ifade eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “Mera vasfında olan bir arazi dışındaki 6-6,5 milyon metrekarelik bir alanı önümüzdeki süreç içerisinde OSB içerisine dahil edeceğiz ve Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip OSB’lerden biri olacağız.” Dedi

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, inşaat halindeki Zafer Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) mevcut 5 milyon metrekarelik alanının yatırımcılar tarafından doldurulduğunu söyledi.

AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANI MUSTAFA ÖNSAY, İNŞAAT HALİNDEKİ ZAFER ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN (OSB) MEVCUT 5 MİLYON METREKARELİK ALANININ YATIRIMCILAR TARAFINDAN DOLDURULDUĞUNU SÖYLEDİ. (HÜSEYİN EFE/KÜTAHYA-İHA) AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, inşaat halindeki Zafer Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) mevcut 5 milyon metrekarelik alanının yatırımcılar tarafından doldurulduğunu söyledi.

Zafer OSB’nin ekonomik olarak Kütahya’yı belli bir noktaya getireceğini belirten Önsay, “Zafer OSB’de mevcut 5 milyon metrekarelik alanı tamamen biz doldurduk. Bir genişleme talebimiz oldu, yine Tarım ve Orman Bakanımızın ziyaretinde mevzuyu tekrar dile getirdik. 8 milyon metrekareye yakın bir genişleme alanı talebimiz var. Bu hususta da bugün önemli aşamalar kaydettik. İnşallah orada mera vasfında olan bir arazi dışındaki 6-6,5 milyon metrekarelik bir alanı tekrar önümüzdeki süreç içerisinde OSB alanı içerisine dahil edeceğiz ve inşallah Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip OSB’lerimizden bir tanesiniz. Zafer Havaalanının karşısına Zafer OSB içerisinde gerçekleştirmiş olacağız. Bunlar bölgesel yatırım. Baktığınızda orada havaalanının bulunması, bu havaalanının taşımacılığa izin veriyor olması, Uluslararası havalimanı standardına sahip olması, buradaki bilhassa deprem sonrası daha sağlam zeminli sahalara gitmek isteyen sanayicilerin önünü açma, alan gösterme açısından ve Kütahya’yı bu noktada ekonomik olarak daha iyi noktalara taşıma açısından çok önemli. İnşallah en kısa sürede bunun müjdesini de milletimize vermek istiyoruz, çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

(İHA)




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *