DUMLUPINAR’A BORÇLUYUZ

350

“Türkiye’nin yeni yüz yılında Kütahya” konuşmasını meclis kürsüsünden gerçekleştiren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş “Eğer bugün bağımsız bir devletten bahsedebiliyorsak bunun yegane nedeni 101 yıl önce Dumlupınar’da elde ettiğimiz Büyük Taarruz zaferidir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu başkan vekili Ahmet Erbaş, Türkiye Büyük Millet Meclisinde “Türkiye’nin yeni yüz yılında Kütahya” adlı bir konuşma gerçekleştirdi. Erbaş, Kütahya ilinin sorunlarını da meclis kürsüsünden bir kez daha yineleyerek, sorunların kısa zamanda çözülmesini istedi.

100 YILLIK CUMHURİYET, TÜRKİYE’NİN UMUDUDUR

100 yıllık geçmişe sahip Cumhuriyetin Türkiye’nin umudu olduğunu ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş “Bizler 1922’de Dumlupınar’da düşmana boyun eğmeyen ve dur diyebilen bir neslin torunlarıyız. Eğer bugün bağımsız bir devletten bahsedebiliyorsak ve gazi meclisin çatısı altında konuşabiliyorsak, bunun yegane nedeni,101 yıl önce büyük taarruzda ve Dumlupınar’da elde edilen onurlu zaferdir. Gururla ifade ediyorum ki, Cumhuriyet; köydeki çobandan cumhurbaşkanı, mezradaki kara yağız çocuktan nobel ödüllü bilim insanı çıkaran sahiplenişin ve Türk milletinin şerefli evlatlarının gönlünde filizlenen umudun hikayesidir.100 yıllık Cumhuriyet” Türkiye’nin umududur. 100 yıllık Cumhuriyet Türkiye’nin geleceğidir. 100 yıllık Cumhuriyet Türkiye’nin vizyonudur.” Dedi.

TÜRK’ÜN AZMİ UMUT IŞIĞI OLMUŞTUR

Türk milletinin azminin benzer kaderi paylaşan ve hürriyet isteyen tüm devletlere umut ışığı olduğunu ve tarihin seyrini değiştirdiğini söyleyen Milletvekili Erbaş ; “Genel başkanımız Devlet Bahçeli beyefendi’nin ifadeleriyle, Türkiye cumhuriyeti bağış, lütuf veya hediye değildir. Her şeyden önce inancın, imanın ve yılmaz bir iradenin eseridir.Bizler de bu anlayışla; yüce Türk milletine ayrımcılıkla, umutsuzlukla, korkuyla seslenmeyeceğiz.Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunun bilinciyle; Türkiye’yi ihya, Türk asrını inşa edeceğiz. Türk milleti, tam bağımsız Türkiye cumhuriyetini kurarak emperyalizme başkaldırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Cumhuriyet bedava kazanılmış değildir. Bunun için şehit verdik. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. O halde 100. yıl sadece coşkulu kutlamalar yaptığımız değil, aynı zamanda kendimizi değerlendirdiğimiz, vizyonumuzu en ileriye koyduğumuz ve geleceğe yönelik adımlar attığımız bir yıl olmalıdır.” Diyerek Cumhuriyetin önemine bir kez daha vurgu yaptı.

KÜTAHYA’YA NASİP OLMUŞTUR

Türk’ün Anadolu’ya son mührü vuruşunun Dumlupınar’da olduğunu belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ 101 yıl önce düşmanların topraklarımızda ilerleyişinin son buluşu, Anadolu’ya kahramanlarımız tarafından mührün vuruluşu, temsil sorumluluğundan her an şeref duyduğum Kütahya’ya nasip olmuştur. Cumhuriyetimizin mührü Zafertepe Çalköy’deki zafer Anıtı’dır. Cumhuriyetimizin mührü Dumlupınar Şehitliği’dir. Cumhuriyetimizin mührü tarihiyle şerefli, insanlarıyla şanlı Kütahya’dır.” Dedi.

ŞEHİR HASTANESİ

2024 YILINA KALMASIN !

Tarihinde zaferlerle dolu Kütahya şehrinin bir çok sorunu olduğunu ifade ederek bu sorunları tek tek açıklayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ 100.yılını dolduran cumhuriyetimizin kazanılmasında çok önemli bir yeri olan, Çinide, camda, seramikte, kömür ve borda, ihracat rekorları kıran bu güzide şehrimizin gerçekleştirilmesi gereken acil ihtiyaçları var. Artık yılan hikayesine dönen şehir Hastanesi’nin açılışı 2024’e kalmasın. Simav,Gediz,Emet-Tavşanlı ve Domaniç yollarının bitirilmesi gerekiyor. Kütahya organize ve tavşanlı organize sanayi bölgesindeki kavşakların bitirilmesini istiyoruz. Muratdağı’nın doğasının siyanürden korunmasını istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılda köylerimizde sorunsuz elektrik, telefon ve internet alt yapısı istiyoruz.” Diyerek yüce mecliste bir kez daha Kütahya ilinin sorunlarını gündeme taşıdı.

Milletvekili Ahmet Erbaş ayrıca 1 Ekim Pazar günü emniyet genel müdürlüğüne yapılan hain terör saldırısını lanetleyerek ; “Hiçbir terör eylemi bizim milli birlik ve dayanışma ruhumuzu yıkmaya yetmeyecektir. İsmi cismi ne olursa olsun, hangi emperyalist devletin uşağı olursa olsun devletimiz ve milletimiz bu hain güçlere fırsat vermeyecektir. Dedi. FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *