TEK ÇÖZÜM BAŞKENTİ KUDÜS OLAN ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ FİLİSTİN ‘TÜRKİYE’NİN KALBİ FİLİSTİN İÇİN ATACAK’

262

Filistin’de yaşayan masum sivillerin yaşam haklarını, uluslararası hukukun savunduğu çerçevede savunduklarını ifade eden Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, “Bugün Konya Hükümet Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz Özgür Filistin Mitingimize tüm Kütahyalıları davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, son bir haftadır, Gazze’de yaşanan gelişmelere dair basın açıklamasında bulundu. İsrail’in uluslararası hukuku yok sayan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararlarını umursamayan yaklaşımları, orantısız güç kullanımı ile Ortadoğu’yu bir kez daha kan gölüne çevirdiğini ifade eden Gezgin, İsrail’in devlet gibi değil, örgüt gibi hareket ettiğini belirtti.

‘BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NİYE VAR?’

İsrail Devleti’nin, uluslararası hukuku tanımadığına değinen Gezgin, “Ortadoğu’da yaşananlar bir İsrail – Filistin çatışması değil, tarafları belirli olan savaş halidir. Savaşın bir tarafında yüksek teknolojiye sahip silahlarla masum sivilleri acımasızca katleden bir İsrail Devleti diğer tarafta ise kadınlar, çocuklar, yaşlılar, silahsız siviller vardır. Senelerdir 360 kilometrekarelik alanda yaşamak zorunda bırakılan, sıkıştırılan, tecrit edilen 2,5 milyon insanın sığınacak hiçbir yeri yokken, mukavemet edecek hiçbir silahı yokken, evlerinde, apartmanlarında, okullarında, hastanelerinde hedef alıyor olmak, ağır bir şiddet uygulaması ve apaçık bir savaş sucudur. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası örgütleri göreve davet ediyoruz. Binlerce masumun, hunharca katledildiği bu saldırılara tepki verilmeyecekse, “uluslararası örgütler, Birleşmiş Milletler niye var?” Dedi.

‘GÖZ YUMAN HERKES BU SUÇLARA ORTAK OLACAK’

İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve Arap Ligi’ni, daha yüksek ve eylemci bir tavır takınmaya, saldırılar karşısında masum Filistin halkını, Gazzeli sivilleri, kadınları, çocukları, yaşlıları yalnız ve sahipsiz bırakmamaya davet eden Gezgin, “ABD ve Avrupa Birliği başta olmak üzere, Dünya’yı uyarıyoruz. İsrail’e arka çıkmayınız ve sivilleri öldürmesini teşvik etmeyiniz. İsrail’i, müzakere masasına oturtmak ve Birleşmiş Milletler kararlarına uymasını sağlamak, sizin göreviniz ve sorumluluğunuzdur. Aksi takdirde, işlenen savaş suçlarına göz yuman herkes, bu suçlara ortak olacaktır.” Şeklinde konuştu. Gazze halkını köşeye sıkıştırarak, insani yaşam koridorlarını kapatarak, ölüme mahkûm ederek, Ortadoğu’da barışın tesis edilmesinin dün olduğu gibi bugün de mümkün olmadığını yarın da mümkün olmayacağını belirten Gezgin, Birleşmiş Milletlerin kararlarının da bu yönde olduğu Başkenti Kudüs olan Özgür ve Bağımsız Filistin’in meselenin tek çözüm noktası olduğunu vurguladı.

‘FİLİSTİN YANLISI TÜM EYLEMLERİ DESTEKLİYORUZ’

Milli Görüş’ün temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi için Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa meselesi aynı mesele olduğunu belirten Gezgin, “Yeniden Refah Partisi olarak; Filistin’de yaşayan masum sivillerin yaşam haklarını, uluslararası hukukun savunduğu çerçevede savunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik orantısız güç kullanımını şiddetle telin ediyoruz. Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin yapmakta olduğu bütün Filistin yanlısı eylemleri destekliyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak, Özgür Filistin için meydanlarda olacağız. Merkez Yürütme Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda; 14 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 14:00’te, Konya Hükümet Meydanı’nda, Özgür Filistin Mitingimizi gerçekleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

TÜM GÖRÜŞLERE DAVET

Kütahyalıları, Filistinli mazlumlara destek olmak üzere, Konya’da birlikte olmaya, Özgür Filistin’in sesini bütün dünyaya duyuracak mitinge katılmaya davet eden Gezgin, şu ifadeleri kullandı:  “Mitingimizde sadece Türk Bayrakları ve Özgür Filistin Bayrakları bulunacaktır. Bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, cemiyetleri, gençlerimizi, kadınlarımızı, herkesi Konya’da buluşmaya, Konya’dan, Filistin halkının sesi olmaya ve vicdani duruşumuzu ortaya koymaya davet ediyoruz. İsrail karşısında, masum sivillerin, kadınların, çocukların ve yaşlıların hukukunu korumaya, yaşam hakkını savunmaya davet ediyoruz.  Özgür Filistin Mitingimiz ile Türkiye’nin kalbi Filistin’deki kardeşlerimiz için Konya’da atacaktır. Bizler de Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ile birlikte Konya’da Hükümet Meydanı’nda olacağız. Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanlığı olarak Özgür Filistin Mitingimize davetimizi, hiçbir ayrım ve siyasi parti farkı gözetmeksizin tüm kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *