GÜZELLİĞİ MERDİVEN ALTINDA ARAMAYIN

903

Güzellik işlemlerinin uzman eller tarafından yapılması gerektiğini belirten Kütahya Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Mehmet Çaltı, “Sırf daha ucuz olduğu için kaydı bulunmayan kişilere itibar etmeyin. Merdiven altı bir yerde aksi durumla karşılaştığınızda yapılacak bir şey olmuyor çünkü siz resmi olarak orada bir hizmet alıyor gözükmüyorsunuz.” Dedi

Her geçen gün büyüyen güzellik sektöründe, salonlarda yapılan bazı işlemlerin kayıt dışı şekilde evlerde daha ucuza yapılması vatandaşın kafasında soru işaretleri doğuruyor. Güzellik işlemlerinin çeşitlenmesiyle sosyal medya evde protez tırnak, kuaför, epilasyon hizmetleri veren hesaplarla doldu. Kütahya Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmeciliği Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Çaltı, odalarına kayıtlı 39 tane güzellik salonu bulunduğunu bunun yanında hem kuaför hem güzellik salonu olarak çalışanlar üyeleri de olduğunu belirtti.

‘KAYITLI ESNAFA GÜVENİN’

Kütahya nüfusuna göre sayının normal olduğunu ifade eden Çaltı, “Bunun yanında kurumsal olarak hizmet veren, Türkiye’nin pek çok yerinde şubeleri olan 5-6 merkez de mevcut. Bu işletmeler Kütahya Ticaret ve Sanayi odasına kayıtlı, Pazar günü tatillerine uyuyorlar ve gayet güvenli bir şekilde hizmet veriyor.” İfadelerini kullandı. Odaya kayıtlı olarak evlerinde hizmet veren üyeleri de olduğunu ifade eden Çaltı, “Bu esnaflarımızın iş yerleri evleri oluyor, ya da evlerde hizmet veriyor. Odamıza kayıtlı, vergi numaraları var örneğin evinin bir odasını iş yeri olarak kullanıyor. Bu esnaflarımızda tüm kurallara uyarak hareket ediyor ve tamamen güvenli hizmet veriyor. Zaten onlardan hiçbir şikayet almıyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘DAHA UCUZ DİYE SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMAYIN’

Resmi kaydı olmayan, odalara kaydı bulunmadan hizmet veren her oluşuma çok dikkatli yaklaşılması gerektiğini dile getiren Çaltı, “Biz bu şekilde merdiven altı hizmet verenleri gördüğümüzde ya da şikâyet aldığımızda mali polis ekiplerine bilgi veriyoruz. Ya kayıt altına alınıyor ya da engel olunuyor.” İfadelerini kullandı. Vatandaşların sırf daha ucuz diye bu kişilere itibar etmemesi gerektiğine değinen Çaltı, sağlığın her şeyden önemli olduğunu vurguladı.

‘AKSİ BİR DURUM YAŞARSANIZ

ALDIĞINIZ HİZMET GÖRÜNMÜYOR’

Protez tırnak, lazer epilasyon, cilt bakımı gibi pek çok işlemin uzman eller tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Çaltı, “Güzellikle uzmanı belgesi varsa kişi zaten pek çok işlemin eğitimini almış oluyor. Sağlık Bakanlığı belgesi olmayanların yapamayacağı işlemler var.” Şeklinde konuştu. Odaya kayıtlı 39 güzellik salonunda Sağlık Bakanlığı onayı olduğuna değinen Çaltı, “Odamıza kayıtlı olanlar zaten Sağlık Bakanlığının öngördüğü tüm işlemleri yapabiliyorlar. Onlara güvenin, onlara itibar edin. Merdiven altı bir yerde aksi durumla karşılaşıldığında bir şikâyet geldiğinde dahi yapabilecek bir şey olmuyor çünkü siz resmi olarak orada bir hizmet alıyor gözükmüyorsunuz.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *