ÇOK GÜÇLÜ BİR KADROYLA 31 MART SEÇİMLERİNE GİRECEĞİZ ‘13 MERKEZİ DE BİZ KAZANACAĞIZ’

243

Dün gerçekleştirilen yerel seçim temayülü ile aday belirleme sürecinin bir tanesinin daha geride bırakıldığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, “Çok güçlü bir kadroyla 31 Mart seçimlerine gireceğiz. 13 merkezde de belediyeyi AK Parti olarak kazanacağız.” Şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR SONA ERDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Önsay, 31 Mart yerel seçimleri için dün gerçekleştirilen temayül yoklaması hakkında açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti’de adayları belirleme sürecinin devam ettiğini belirten Mustafa Önsay, 22 Kasım itibariyle başvuruların sona erdiğini açıkladı.

13 AYRI SANDIKTA BİN 107

TEŞKİLAT MENSUBU OY VERDİ

81 il merkezinde seçimlere yönelik temayül yoklaması gerçekleştirildiğini ifade eden Önsay, “Şehrimizde 12 ilçemiz ve 1 merkez ilçemiz olmak üzere 13 ayrı sandık kuruldu. Bu sandıklarda merkezde 275 ilin tamamında da toplam Bin 107 teşkilat mensubu oy kullandı. Burada 2 çeşit oylama söz konusu, bunlardan birincisi belediyenin AK Partili olduğu ilçe ve il merkezlerine yönelik oylama; burada mevcut belediye başkanımızın durumuyla ilgili hizmetlerle ilgili bir soru. Sonrasında da yeni dönemde aday gösterilmesi uygun olan kişilerle ilgili iki isim yazması teşkilatımızdan talep edildi” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA TAMAMLANDI

Belediyenin AK Parti’de olmadığı merkezler için “Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz?” diye tek soru sorulduğuna dikkat çeken Önsay, “Burada bir isim yazma mecburiyeti var ama teşkilat mensuplarımız isterlerse 3 tane ayrı isim yazabildi. Bu şekilde teşkilatımızın bu konudaki meylini, düşüncesini genel merkezimiz almış oldu.”dedi. Temayülün daha önceki temayüller gibi tamamen dijital ortamda yapıldığını vurgulayan Önsay, “Yani e temayül, herhangi bir kağıt yok.” Dedi. Aday belirleme sürecinin bir tanesinin daha geride bırakıldığını ifade eden Önsay, “Genel merkezimiz hem merkezi yoklama olarak, hem saha çalışmaları olarak, hem birebir görüşmeleri olarak, hem de bu şekilde temayül olarak sahada ilgili vatandaşın beklentilerini araştırıyor.” Dedi. Çok güçlü bir kadroyla 31 Mart seçimlerine gireceklerini dile getiren Önsay, 13 merkezde de belediyeyi AK Parti olarak kazanacaklarının altını çizdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *