DPÜ’DEN ÇÖLYAK HASTASI ÖĞRENCİLERE GIDA DESTEĞİ

172

DPÜ olarak çölyak hastası öğrencileri için hazırlanan gıda destek kolisi hazırladıklarını belirten DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, çölyak hastalarının glütensiz beslenmelerinin hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Kızıltoprak, “Bu sizin hakkınız, biz yalnızca size bu hakkınız teslim ediyoruz.” Dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ’de eğitim alan çölyak hastası öğrenciler için hazırlanan gıda desteğini çölyak hastası öğrencilere takdim etti.

DPÜ’deki çölyak hastası öğrenciler ile makamında bir araya gelen Rektör Kızıltoprak, bu hastalıktan mustarip öğrencilerin devletin sağladığı beslenme yardımından mahrum kalmaması için harekete geçtiklerini belirtti.

‘GLÜTENSİZ BESLENMELERİ GEREKİYOR’

Çölyak hastalarının glütensiz beslenmelerinin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Kızıltoprak, “Devletimiz her öğrenciye katkı sağlıyor. Ancak çölyak hastası öğrencilerim bu katkıdan istifade edemiyordu biz buna çözüm bulmak için arkadaşlarımıza onların sağlıklı bir şekilde tüketeceği bir gıda kolisi hazırladık.” Dedi. Kolide çölyak hastalarının güvenle tüketebileceği glütensiz ürünler olduğunu aktaran Rektör Kızıltoprak, “Öğrencilerimiz glütensiz kuruyemişleri, atıştırmalıkları ve gıda malzemelerini sağlıklı bir şekilde gönül rahatıyla tüketebilirler.” İfadelerini kullandı. Çölyak hastası öğrenci sayısı daha fazla olsa ayrı yemek üreteceklerini ifade eden Kızıltoprak, kişi sayısı az olduğu için böyle bir çözüm bulduklarını vurguladı. 

‘BU SİZİN HAKKINIZ’

Öğrencilere herhangi bir eksikleri olduğu zaman yine talepte bulunabileceklerini belirten Kızıltoprak, “Bunlar Türk vatandaşlı olmaktan ve DPÜ öğrencisi olmaktan kaynaklanan hakkınız. Biz size bu hakkınız teslim ediyoruz yalnızca.” Dedi. DPÜ tarafından hazırlanan gıda kolisini teslim alan öğrenciler ise teşekkürlerini iletti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *