‘ÖĞRETMENLİK TARİFE SIĞMAZ’

281

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen unvanını aldığı ve gelecek nesilleri emanet ettiği öğretmenlerin günü olan “24 Kasım” Kütahya’da coşkuyla kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, İl Millî Eğitim Müdürlüğünce Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama programı Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Vali Vekili Fikret Zaman, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit katıldı.

‘HERKESİN GÖNLÜNDE

MÜSTESNA BİR YERDE’

Öğretmenin ve öğretmenliğin tariflere sığmayacağını söyleyen Vali Vekili Fikret Zaman, “Dünyadaki bütün gelişmeler ve ilerlemeler öğretmenler sayesinde olur.” dedi. Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de öğretmenlerin, sorumluluğu ağır bir mesleği icra ettiklerini dile getirerek, öğretmenliğin herkesin gönlünde müstesna bir yer tuttuğunu anlattı.

Programda Vali Vekili, Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı ile protokol üyeleri tarafından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket verildi.

Kompozisyon yarışmasında Kütahya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Nur Kaplan il birincisi, Abdülhamid Han Anadolu Lisesi öğrencisi Ebrar Sunca il ikincisi, Ali Güral Lisesi öğrencisi Fatma İrkin il üçüncüsü oldu.

Şiir yazma yarışmasında Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Akbulut il birincisi, Ahteri İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hatice Karaayvaz il ikincisi, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Abdullah Atay il üçüncüsü oldu.

ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı adaylığını dolduran öğretmenlerin yemin töreninin ardından Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oratoryo gösterisi ile sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *