TEŞKİLATIN ESKİ MENSUPLARI AÇIKLAMA YAPTI ‘SİYASİ İTTİFAKA İHİTİYACIMIZ YOK’

251

Teşkilatın eski mensupları olarak AK Parti’nin Kütahya’da bir siyasi ittifaka ihtiyacı olmadığı vurgulayan AK Parti Kütahya Kurucu İl Başkan Yardımcısı Bilal Cicavoğlu, “İlimizde bulunan her AK Partili vatandaşımızın temennisi Kütahya Belediyesini geri almamız.” Şeklinde konuştu

Geçtiğimiz dönemlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) il teşkilatında çeşitli görevlerde yer almış teşkilat mensupları AK Parti Kütahya Kurucu İl Başkan Yardımcısı Bilal Cicavoğlu tarafından yapılan basın toplantısında bir araya geldi.

‘MUSTAFA ÖNSAY’I DESTEKLİYORUZ’

Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’nin Kütahya’da bir siyasi ittifaka ihtiyacı olmadığını vurgulayan Cicavoğu, 31 Mart Yerel seçimlerinde Belediye Başkanı adayı olarak Mustafa Önsay’ı desteklediklerini açıkladı. Kütahyalıların AK Parti çatısı altında ittifak ederek kendilerine güç verdiğini ifade eden Cicavoğlu, “Hemşerilerimizden gelen bu isteği, yani Kütahya’mızda siyasi bir ittifak istenmediğini AK Parti milletvekillerimiz, AK Parti Genel Başkan Vekili ve Genel Başkan Yardımcılarına iletmişlerdir.” dedi.

Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler yaklaşırken söylediği “Bizler ilçelerimizde, beldelerimizde oraların Ömer’lerini aramaktayız onları bulacağız ve onlarla birlikte yola devam edeceğiz” sözünü hatırlatan Cicavoğlu, bu şiarla hareket ettiklerini belirtti.

‘AK PARTİLİ VATANDAŞIN TEMENNİSİ

KÜTAHYA BELEDİYESİNİ GERİ ALMAK’

Eski teşkilat mensupları olarak halk arasında ve kulislerde adı sıkça Kütahya Belediye Başkanlığı Adayı olarak anılan AK Parti İl Başkan Mustafa Önsay’ı desteklediklerini duyuran Cicavoğlu, Pazar günü AK Parti temayül yoklamasının birlik ve beraberlik içerisinde, coşkulu bir şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.  Cicavoğlu, “Yarım asır AK Parti belediyeciliği ile yönetilen fakat 2019 yılında kaybettiğimiz Kütahya Belediyesini geri almak, ilimizde bulunan her AK Partili vatandaşımızın temennisi olduğu sürekli bizlere iletilmektedir.” Şeklinde konuştu.

‘BİR SEÇİM HARİÇ HEP BİRİNCİYDİK’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanlığında bir araya gelen geçmişte teşkilatta farklı görevler üstlenmiş AK Parti neferleri, Kütahya’ya ve Ankara’ya bir ses vermek bir basın açıklamasında bulundu. Her birinin 2001 yılından beri AK Parti il ve ilce teşkilatlarında görev yaptığını açıklayan Parti Kütahya Kurucu İl Başkan Yardımcısı Bilal Cicavoğlu, “Bu kutsal görevler esnasında 2002 genel secimi ile başlayan 10 secim 3 referandum gerçekleşmiştir. Bütün bu süreçlerden AK Parti sizlerin değerli katkıları ile bir secim hariç birinci parti çıkarak büyük bir başarıya imza atmıştır yine bütün seçimlere ittifaksız tek başına girmiştir. En son Mayıs 2023’teki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine tek başına girmiş cumhurbaşkanımıza yüzde 70 gibi yüksek bir oy ve milletvekili seçiminde yaklaşık yüzde 47 oy vererek birinci parti olmuş ve 3 milletvekili çıkartmıştır. AK Partimize her zaman desteğini esirgemeyen aziz hemşerilerimize şükran borçluyuz.” İfadelerini kullandı.

AK PARTİLİ BAŞKANLAR NELER YAPTI?

Cicavoğlu,  2024 yerel seçimleri yaklaşırken AK Partili Belediye Başkanlarının Kütahya’ya kazandırdığı yatırımları da kısaca açıkladı: “Kütahya’nın ana caddesinde Sevgi Yolu yaya yolu ve 1000 metre Devlet Hatun Caddesi acildi.  Saat kulesi yapıldı. Yeni Hal Binası ve Yeni Otagar hizmete açıldı. Gıdacılar Sitesi yapılarak bütün gıda imalathaneleri şehir dışına alındı. Çiniciler İmalatçılar Sitesi yapıldı. Atatürk Bulvarı ve Menderes Caddesinin kesiştiği yerde 15 Temmuz Alt Geçidi, Yeni Modern Belediye Hizmet Binasi, kentsel dönüşüm için Bin 453 konut yapıldı. Azot sitesi bengisu sosyal tesisleri halkın hizmetine açıldı. 4 adet hanımlar lokali ve yüzme havuzları, Şehzadeler Parkı, köyden mahalle olan yerleşim yerlerine düğün salonları, muhtarlık binaları burada sayamadığım onlarca hizmeti AK Partili belediye başkanlarımız yapmıştır.”

BAŞKAN ÖNSAY’IN SİNERJİSİ

BÜYÜK BİR KARŞILIK BULDU’

Haziran 2022 yılında göreve başlayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay’ın Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde takdire sayan bir çalışma yürüttüğüne değinen Cicavoğlu, “AK Parti en yakın rakibini 2 ye katlayarak yüzde 47 ile birinci parti olmuştur. Özellikle 30Bin’e yakın AK Parti üyelerini evinde iş yerinde ziyaret ederek önemli bir çalışma yürüterek kamuoyunda takdir toplamış olup,  AK Parti genel tetkikat başkanımız da bu çalışmalarından dolayı kendisine ödül vermiştir. Yine genel seçimin hemen sonrasında “Mahallemizde Gezek Var” ve “Haydi Şimdi Sıra Sende” projelerini yürüterek Kütahya’da yaklaşık 30bin kişi ile buluşarak halkla olan bütünleşmeyi perçinlemiş kamuoyunu seçime hazırlamıştır.” Dedi.

Bölgesindeki, geçmiş görkemli günlerine tekrar döndürmek için, her türlü dinamiğe sahip Kütahya’da,  AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay liderliğinde, teşkilat ve milletvekillerinin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek oluşturdukları pozitif sinerjinin, vatandaşta ve kendilerine büyük bir karşılık bulduğunu dile getiren Cicavoğlu, Siyaset öncesi çeşitli yerel STK’lar kurup başkanlıklarını yürüten Önsay’ın bu sayede binlerce genç ile temas kurup çok önemli destekler verdiğine değindi. Cicavoğlu, 30 a yakın yayınlanmış eseri bulunan Önsay’ın Uludağ üniversitesi İlahiyat Fakültesini basari derecesi ile bitirip İstanbul Üniversitesinde yönetimle ilgili doktora yaptığına dikkat çekti.

‘KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARMAK

VATANDAŞIN DA TALEBİ’

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Cicavoğlu, “Bizler hiçbirimiz yetkili değiliz geçmişte görev yapmış dava neferleriyiz son karar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle gerçekleşecektir. Ancak bizler Kütahya’da ittifaka gerek olmadığına inanıyoruz. Zaten AK Partinin almış olduğu oylar ortadadır vatandaşımız zaten çatı olarak AK Partiyi görmektedir. Ak Parti adayına destek vermektedir. Geçmişte yapılan hizmetlerde halkın gönlünde yer bulmuştur. AK Partinin bu seçimde de kendi adayını çıkarması vatandaşın kamuoyunun talebidir, bizlerin de talebi bu yöndedir.” Dedi. Cicavoğlu, İl genel meclisi ve belediye meclis üyelikleri başvuruları 3 Aralık’a kadar devam edeceğini de hatırlattı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *