‘HER CANLI RABBİMİZİN BİZLERE EMANETİ’

203

Kütahya Valisi Musa Işın ve Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık mama dağıtmaetkinliğinde bir araya geldi. Valilik ve belediye olarak can dostlar adına ellerinden geleni yaptıklarını belirten Başkan ışık “Her canlıyı rabbimizin bizlere emaneti olarak görüyoruz. Nasıl insanlarımıza hizmet etmek çok kutsal ve önemliyse hayvanlarımıza da aynı hassasiyetle bakıyoruz” dedi.

Kütahya Valiliği Ve Kütahya Belediyesinin işbirliği il Kütahya Valiliği önünde hayvan severlere mama ve mama kabı dağıtımı için bir araya gelen Kütahya Valisi Musa Işın ve Kütahya Belediye Başkanı Pof. Dr. Alim Işık vatandaşların sokak hayvanları ile ilgili çözüm ve taleplerini dinledi. Mama dağıtımı kendi elleriyle gerçekleştiren Vali Işın ve Başkan ışık vatandaşlara “İnsanımıza hizmet ne kadar kutsal ise Allah’ın bize emaneti olan can dostlarımıza da hizmet kutsaldır” mesajı verdiler.

‘HER VATANDAŞ İMKANI KADAR HAYVAN SAHİPLENSİN’

Tüm hayvan severlere teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alim ışık “Sayın Vali Işın’a da sonsuz teşekkür ediyoruz. Belediyemiz olarak da hem sokak dostlarımıza hem de hayvan sever derneklerimize zaten elinden gelen yardımı yapıyoruz. Her zaman da yapmaya devam edeceğiz” dedi. Vatandaşlara seslenen Başkan Işık “Özellikle şehrimizin çevrelerine yerleştirdiğimiz hayvan besleme noktalarında hayvanlarımızın beslenmeleri ve bakımları yapılıyor. Ama şehir içiresinde vatandaşlarımızın bakabilecekleri sayıda hayvan edinmelerinin şehrimiz için daha hayırlı olduğunu düşünüyoruz. Örneğin vatandaşımızın 2-3 hayvana bakabilecek gücü varken, 30 hayvanı sahiplenen var. Dolayısıyla hepsini doyuramadığı için bu hayvanlar aç kaldığında çevreye saldırmaya başlıyorlar. Buna fırsat vermemek adına her vatandaşımız kendi imkânı ölçüsünde hayvan sahiplenirse bu sorunun önüne geçebiliriz” şeklinde konuştu. Vatandaşın sokak hayvanlarına bakamadığı gücünün yetmediği noktada belediyenin ve valiliğin kontrolünde bakılacak noktalara bırakması gerektiğine vurgu yapan “Her canlıyı rabbimizin bizlere emaneti olarak görüyoruz. Nasıl insanlarımıza hizmet etmek çok kutsal ve önemliyse hayvanlarımıza da aynı hassasiyetle bakıyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘SÜRECİN EN YAKIN TAKİPÇİSİYİM’

Hayvan sever bir vatandaş kısırlaştırmanın sürekliliği, tedavi süreçlerinin takibi anlamında Kütahya Valiliğinden destek beklediğini dile getirdi. Vali Musa Işın kısırlaştırma konusunda yetkinin belediyelerde olduğunu hatırlatarak mahallelere, köylere ve ilçelere talimatların verildiğini sürecin en yakından takipçisi olduğuna vurgu yaptı. Civar illerden ve ilçelerden de Kütahya’ya çok sayıda sokak köpeği bırakıldığını belirten Vali Işın, Simav ve Gediz’de bu durumun daha fazla yaşandığına dikkat çekerek “Hem kurumlarımız hem de vatandaşlarımız sokak dostlarımız konusunda elen gelen gayreti gösteriyor. Göstermeye de devam edecektir” ifadelerini kullandı.  Bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının Kütahya Belediyesi tarafından sokak hayvanları ile ilgilenen personele Halk Eğitim aracılığıyla verildiğinin altını çizen Başkan Işık ilçelerde de böyle bir etkinliğe imza atılabileceğini kaydetti. Vali Işın İl Özel İdare’nin ve Kütahya Belediyesi’nin hayvan severlerle işbirliği içerisinde yaptıkları çalışmaların verimliğini hatırlatarak ilçelerde de Belediyelerin ve İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüklerinin el le vererek bilinçlendirme çalışmalarının hızlanabileceğine vurgu yaptı.  

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *