ÜNİVERSİTELER HALK DANSLARI YARIŞMASI SONUÇLANDI: DPÜ TOPLULUĞU TÜRKİYE İKİNCİSİ

151

20. Üniversiteler Halk Dansları Yarışması’nda Türkiye ikincisi olan DPÜ ekibini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “DPÜ’nün bu alanda çok yakın zamanda hem ulusal hem de uluslararası nice şampiyonluklarını kutlayacağımıza eminim” ifadelerini kullandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Bartın’da düzenlenen 20. Üniversiteler Halk Dansları Yarışması’nda Türkiye ikinciliği elde etti.

BÜYÜK ALKIŞ ALDILAR

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen yarışmada Kütahya Dumlupınar Üniversitesini Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Dansları Topluluğu temsil etti. Yarışmada Kütahya kültüründen izler taşıyan ve geleneksel Türk Halk oyununa çağdaş bir yorum getiren performansıyla büyük alkış alan öğrenciler yapılan değerlendirme sonucunda yarışmayı Türkiye ikincisi olarak tamamladılar.

Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesinin birinci, Yıldız Teknik Üniversitesinin üçüncü olduğu yarışmasının ardından düzenlenen ödül töreninde öğrenciler ikincilik ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldılar.

‘NİCE ŞAMPİYONLUKLAR KUTLAYACAĞIZ’

DPÜ’nün elde ettiği ikinciliğin ardından X hesabından bir mesaj yayımlayan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “20. Üniversiteler Halk Dansları Yarışması’nda Kütahya Dumlupınar Üniversitesini Türkiye ikincisi yapan DPÜ Halk Oyunları Topluluğu üyesi öğrencilerimi kutluyorum. DPÜ’nün bu alanda çok yakın zamanda hem ulusal hem de uluslararası nice şampiyonluklarını kutlayacağımıza eminim” diyerek öğrencilerimizi ve çalıştırıcılarını tebrik etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *