GENÇLERLE BİRLİKTE GELECEĞİ İNŞA ETMEK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

198

Öğrencilerin kendi mesleklerini icra etmelerine olanak tanıyarak sanayiye katılımlarını ve istihdamı artırmak hedefiyle hayata geçirilen proje başlatıldı. Projenin önemine vurgu yapan Bölge Müdürü Tunahan Ergin, “Öğrencilerimizin kendi uzmanlık alanları ile ilerlemek bizim için büyük bir öncelik. Önemli bir adım atıldı.” Dedi.

MESLEKİ TEKNİK VE ANADOLU LİSELERİ ZİYARET EDİLDİ

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri mezunlarını sanayiye kazandırmak ve her öğrencinin kendi mesleğini icra etmesini sağlamak amacıyla geniş kapsamlı bir proje başlattı. Kütahya OSB ekibi, bu proje doğrultusunda ildeki tüm Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerini ziyaret etti.

Kütahya OSB Müdürü Tunahan Ergin, İnsan Kaynakları Şefi Merve Anbar ve Kurumsal İletişim Departmanı Ali Rıza Vidinlioğlu’ndan oluşan ekip; öğrencilerin eğilimleri, okudukları bölümler ve mezun olduktan sonra mesleklerini icra etmelerine yönelik teşvikler gibi konuları içeren detaylı görüşmeler için okul müdürleri, alan şefleri ve öğretmenlerle görüşmeler gerçekleştirerek, gençlerin mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan stratejiler üzerinde durdu.

RAPOR OLUŞTURULACAK

Projenin odak noktası, öğrencilerin kendi mesleklerini icra etmelerine olanak tanıyarak sanayiye katılımlarını ve istihdamı artırmak. Bu doğrultuda, Kütahya OSB’nin sağlayabileceği destekler, kariyer platformu İş’te OSB’nin avantajları ve mezun öğrencilerin kendi meslek alanlarına uygun iş fırsatlarını en kısa sürede değerlendirebilme imkânları konuşuldu. Ziyaretlerin ardından oluşturulacak raporla, projenin verimliliği ve geliştirilmesi hedefleniyor. Bu girişimle birlikte, teknik personel istihdamında artış sağlanması ve her mezunun kendi mesleğiyle buluşması için önemli adımlar atılacak.

‘KENDİ UZMANLIKLARINDA İLERLEMELERİ ÖNCELİĞİMİZ’

Projenin önemine vurgu yaparak; Bölge Müdürü Tunahan Ergin, “Öğrencilerimizin mesleklerini öğrenmeleri, sanayiyle iç içe olmaları ve kendi uzmanlık alanları ile ilerlemek bizim için büyük bir öncelik. Bu projeyle onlara destek olmak, geleceğimizi şekillendirmek adına önemli bir adım.” ifadelerine yer verdi. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nin bu projesiyle, gençlerin mesleklerine erişimi kolaylaşacak ve bölgedeki istihdam potansiyeli artırılacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *