NE İSTİHDAMDA NE EĞİTİMDE OLAN GENÇLER İÇİN PROJE: KÜTAHYA’NIN DEĞİL TÜRKİYE’NİN SORUNU

190

Tekstil Endüstrisinde NEET’lerin İstihdamı” adlı AB hibe projesinin açılış toplantısına katılan Vali Musa Işın, projesinin öncü olması temennisinde bulundu. Ara elaman, nitelikli eleman ve yetişmiş eleman eksikliğinin önemli bir sorun olduğunun altını çizen Vali Işın, sadece Kütahya’da değil, Türkiye genelinde yaşandığını belirtti.

15-29 yaş arası, “Ne İstihdamda Ne Eğitimde Olan Gençler”in (NEET) tekstil sektöründe iş gücüne katılımının ve istihdam edilebilirliğinin artırılması sağlamak amacıyla “Tekstil Endüstrisinde NEET’lerin İstihdamı” adlı AB hibe projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen projenin açılış toplantısına; Vali Musa Işın, Merkez Valisi Şerif Yılmaz, Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Kahraman ve diğer protokol üyeleri katıldı.

‘ÖNEMLİ BİR SORUN’

Ara elaman, nitelikli eleman ve yetişmiş eleman eksikliğinin önemli bir sorun olduğunun altını çizen Vali Işın, projenin istihdam ve kalifiye eleman açısından büyük değer taşıdığını söyledi. Nitelikli elaman bulma konusunda sadece Kütahya’da değil, Türkiye genelinde sanayicilerin ve tekstilcilerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Vali Işın, nitelikli, üretken ve yetişmiş insanlara ihtiyaç olduğunu ve bu tür mesleki donanım sağlayabilecek projelerin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

‘ÖNCÜ OLMASI GEREKİYOR’

Tekstil Endüstrisinde NEET’lerin İstihdamı projesinin öncü olması temennisinde Vali Işın, “Artarak devam etmesi gerekiyor çünkü bizim kalifiyeli, üretken, yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Bunu sağlayacak olan bu tür mesleki donanımları tedarik edebilecek projelerdir. Bu manada Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve belediyelerimiz bu tür projeleri desteklemek durumundadırlar” dedi. Kütahya’nın tarih, sanayi ve kültür şehri olduğunu ve aynı zamanda bir sanayi markası olacağını da dile getiren Vali Işın, “Bunu hep birlikte sağlayacağız” dedi.

‘BU GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA KAZANDIRMALIYIZ’

Projenin ev sahibi olan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ne istihdamda ne eğitimde olan gençleri iş dünyasına kazandırmak, onlara mesleki eğitim ve istihdam olanakları sunmak için projenin hayata geçirildiğini vurguladı.

Proje, katılımcıların istihdamına, sosyal becerilerin geliştirilmesine ve üretkenliği artırmaya yönelik alanlarda eğitimler verilerek onların iş dünyasına aktif katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında verilecek olan mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerinin sonrasında İŞKUR tarafından kursiyerlere Bireysel Eylem Planları (IAP) hazırlanarak kursiyerlerin istihdam planlamaları yapılacak. Proje ekibi, katılımcıların potansiyellerini keşfetmelerine ve kendilerini geliştirmelerine destek olacak, böylece onların iş dünyasında başarılı bir geleceğe adım atmalarına yardımcı olacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *