VAKALAR EŞLİĞİNDE 3 BOYUTLU TEE GÖRÜNTÜLEME VE YORUMLAMA KURSU DÜZENLENDİ

887

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN AKADEMİSYENLERİ KATILDI

KSBÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD tarafından düzenlenen Vakalar Eşliğinde 3 Boyutlu Transözefageal Ekokardiyografi Görüntüleme ve Yorumlama Kursuna Türkiye’nin önde gelen ekokardiyografi akademisyenleri katıldı.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı (AD) tarafından ‘Vakalar Eşliğinde 3 Boyutlu Transözefageal Ekokardiyografi Görüntüleme ve Yorumlama Kursu’ düzenlendi.

Türkiye’nin önde gelen ekokardiyografi akademisyenlerinden Prof. Dr. Omaç Tüfekçioğlu’nun katılım sağladığı kursta; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Emel Koçak, Kardiyoloji AD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Astarcıoğlu, Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD Başkanı Prof. Dr. Canan Balcı, Kardiyoloji AD Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Taner Şen, Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Demir ile akademisyenler ve sağlık personelleri yer aldı.

Söz konusu kurs Prof. Dr. Tüfekçioğlu 3 Boyutlu Transözefageal Ekokardiyografi (TEE) Temel Prensipleri teorik dersiyle başladı. Ardından vakalar eşliğinde boyutlu ekokardiyografi pratik eğitimine geçilerek; paravalvüler mitral kaçak, mitral kapak prolapsusu, mitral darlık, sol atriyal apendiks cihazla kapatılma sonrası ve aort darlığı vakalarının 3 boyutlu transözefageal görüntülemesi Prof. Dr. Omaç Tüfekçioğlu ve TEE ekibinden Prof. Dr. Taner Şen, Prof. Dr. Mehmet Ali Astarcıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Demir, Uz. Dr. Halil İbrahim Durmuş, Hemşire Yurdagül Mercan tarafından gerçekleştirildi.

HEM TEORİK HEM PRATİK

AÇIDAN FAYDA SAĞLADI

Canlı vakalar eşliğinde 3 boyutlu görüntü oluşturulması ve yorumlanması hakkında çok değerli pratik ve teorik bilgilerin verildiği kursa ilişkin Kardiyoloji AD’den açıklamalar yapılarak, “Özellikle kapak patolojilerin değerlendirilmesinde, intraoperatif işlemlerin yönlendirilmesinde çok önemli değere sahip olan ve kliniğimizde de bulunan ve aktif olarak kullandığımız 3 boyutlu transözefageal ekokardiyografi ile Prof. Dr. Omaç Tüfekçioğlu hocamız ile beraber yaptığımız vakalar hem pratik hemde teorik açıdan çok faydalı oldu. Kursa hem üniversitemizden hem de şehir dışından önemli katılımlar oldu.” denildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *