‘DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’

70

AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Esra Özbek Balcı, AK Parti’nin hükümetleri sayesinde sağlanan kazanımları aktardı. Balcı, “Yeni ihtiyaçlarla birlikte daha yapılacak çok iş olduğunun da farkındayız.” Dedi. AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, ise AK Partinin kadınlara en çok yer veren parti olduğunu belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Zafer Meydanı’nda program düzenledi. Programa AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu da katıldı.

AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Zafer Meydanı’nda düzenlediği program renkli anlara sahne oldu. AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Esra Özbek Balcı, AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne, kadınların; hayatın tüm alanlarında karar alma mekanizmalarına katılımının artırılmasına yönelik pek çok düzenlemeyi hayata geçirdiğine dikkat çekti. Elde ettiğimiz kazanımların yanında yeni ihtiyaçlarla birlikte daha yapılacak çok iş olduğunun da farkında olduklarını vurgulayan Balcı, “Kadın hakları ve eşitliğine yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonunu hep birlikte hayata geçireceğiz. Kadim doğrular ve yeni gerçekler ışığında; evinde, ofisinde, fabrikada, tarlada, kendi işinin başında, alın teri ve akıl teriyle, emeğiyle fedakârca destan yazan kadınların başarılarıyla gurur duyuyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘LİSTELERİNDE KADINLARA

EN ÇOK AK PARTİ YER VERDİ’

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, daha güzel günlere kadın ve erkek hep birlikte ulaşmayı temenni etti. Bir günün değil 365 günün Kadınlar Günü olarak kutlandığını ifade eden Kamil Saraçoğlu, “Kadınlar bizim her şeyimiz. Kadın bizim eşimiz, evladımız, bacımız, anamız. Kadınlar hayatın bir parçası. Nasıl bir binanın köşe taşı varsa köşe taşı olmadan o bina ayakta durmuyorsa. Kadınlar da bu hayatın köşe taşı, devletimizin ailemizin bu milletin köşe taşı.” İfadelerini kullandı. Bu dönemde Belediye Meclis üyesi adayı, İl Genel Meclis üyesi adayı olarak kadınlara en çok yetki veren partinin AK Parti olduğuna dikkat çeken Saraçoğlu, listelerinde kadınlara en çok yer veren siyasi parti olduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Kütahya’nın simgesi vazo çevresinde sıralanan AK kadınlar, ellerinde mavi ve turuncu balonları gökyüzüne bıraktı.

‘BİR LÜTUF DEĞİL HAK MÜCADELESİ’

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün; emek veren, alın teri döken, üreten tüm kadınların günü olduğunu belirten AK Parti Kütahya Kadın Kolları Başkanı Esra Özbek Balcı, “Sayın Cumhurbaşkanımız’ın; “Kadınların bireysel özgürlüklerinden siyasi ve sosyal alandaki varlıklarına kadar her konuda gösterdikleri gayreti, bir lütuf veya imtiyaz değil, ‘hak mücadelesi’ olarak gördük” sözleriyle de vurguladığı gibi, biz kadın ve erkeğin adalet içinde toplumu birlikte inşa edeceğine inandık.” Dedi. AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne, temel insan haklarını göz önüne alarak kadınların; bilimden sanata, spordan siyasete, eğitimden kültüre hayatın tüm alanlarında karar alma mekanizmalarına katılımının artırılmasına yönelik pek çok düzenlemeyi hayata geçirdiğini ifade eden Balcı, bu gelişmelerden örnekler verdi.

2004 yılında ilk defa Anayasanın 10. maddesine “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir” hükmünü ekledikleri ifade eden Balcı, 2010 yılında Anayasada yaptıkları düzenleme ile kadın erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirdiklerini belirtti. 2013 yılında kamusal alanda kılık kıyafet özgürlüğünün getirilmesi ile birlikte kadınlar arasındaki ayrımcılığı tamamen ortadan kaldırdıklarına değinen Balcı, 7 Haziran 2015 tarihinde kadınların seçme ve seçilme hakkını tam olarak kullanmaya başladığını ifade etti.  

Yasakların tarihe gömülmesi, 81 ilde açılan üniversiteler ile üniversiteye devam eden kız öğrenci sayısında büyük bir artış yaşandığını vurgulayan Balcı, 2002’de yüzde 13.5 olan kız öğrencilerin okullaşma oranının yüzde 51’lere ulaştığını, kamuda kadın istihdamı yüzde 40’ı aştığını açıkladı.

PARLAMENTODAKİ KADIN ORANI YÜZDE 20

AK Parti hükümetleri döneminde kadınların iş hayatına katılımını teşvik eden hibe ve teşvikleri artığına dikkat çeken Balcı, kadın istihdamına destek oldukları ve kadın girişimcilerin daha güçlü bir konuma gelmelerine katkı sağladıklarını ifade etti. Kooperatifler Kanunu’nda, Gelir Vergisi Kanunu’nda kadınlar lehine yapılan düzenlemeler ve SGK teşvikleri ile kadının işgücüne katılma oranının yüzde36 düzeyine ulaştığını dile getiren Balcı, “1935 yılında yüzde 4.1 olan parlamentodaki kadın oranı 2002 yılına kadar ne yazık ki hiç aşılamadı. Bu oran 22 yıldır peyderpey artarak bugün yüzde 20’ye ulaştı.” Şeklinde konuştu.

22 yıldır, başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere kadına yönelik şiddetle mücadelede pek çok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Balcı, 5 milyon 506 bin 206 kadın üyesiyle dünyadaki birçok siyasi partiden daha fazla üyeye ve Türkiye’nin en büyük kadın teşkilatlanmasına sahip tek partinin AK Parti olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadının siyasetin nesnesi değil öznesi olduğunu vurgulayarak 22 yıldır kararlı bir duruş sergileyip, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok adım attığının altını çizen Balcı, “AK Parti kadın hakları ve aile bütünlüğünün korunması konusunda “Hem hem de” diyen bir partidir. Politikalarımızı bu yönde oluşturuyoruz. Bu vesileyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, daha güçlü, daha eşit ve daha adil bir toplum için kadın erkek omuz omuza, birlikte çalışma azim ve kararlılığımızı yinelemek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *