GERMİYAN SOKAK BU SENE ISSIZLAŞTI

156

Germiyan Sokak’ta bir temel kazısında ortaya çıkan tarihi eserler sebebiyle Ramazan eğlencelerinin bu seneki adresinin değiştiğini belirten Pirler Mahallesi Muhtarı Zafer Çetinkasap, “Son güne kadar beklentimiz buydu. Germiyan Sokak Ramazan’da ıssızlaştı.” Dedi.

Son yıllarda Ramazan eğlencelerinin adresi olan Germiyan Sokak, bu sene Kütahya Belediye Binası önünde kurulan Büyük Ramazan Eğlencesi Çadırı ile gelenek halini alan etkinliklerden mahrum kaldı. Pirler Mahallesi Muhtarı Zafer Çetinkasap değişikliğin sebebini açıkladı. Son güne kadar Ramazan eğlencelerinin Germiyan Sokak’ta yapılmasına yönelik beklentilerinin olduğunu belirten Çetinkasap, “Orada yaklaşık 3 bin 500, 4bin metrekareye yakın bir park yapılıyor. Parkın olduğu yerde Germiyan Sokak’ın tarihi evleri var. Bunun arka tarafında ticaret amaçlı bir yer yapacak vatandaş, temel kazısı yaparken 1 metre yerine 3 metre kazmış. Burada tarihi eserler çıktı. Tarihi eserler çıkınca inşaatlar durduruldu.” İfadelerini kullandı.

ANITLAR KURULU DURDURDU

RAMAZAN’A YETİŞMEDİ

Etkinler boyunca kurulan stantların Germiyan Sokak’ı daraltıp yangın tehlikesi doğurduğunu ifade eden Çetinkasap, “Bu tehlikeye girmemek, vatandaşların daha rahat etmesi için Ramazan etkinlikleri o parkta değerlendirilecekti ve yol açık bırakılacaktı. Anıtlar Kurulu durdurdu maalesef park Ramazan’a yetişmedi.” Şeklinde konuştu.

4 bin metrekarelik parkın kamulaştırılması için 2008 yılında zamanın Belediye Başkanı tarafından kendisine yetki belgesi verildiğini ifade eden Çetinkasap, “Toplamda 259 varise ulaştık. Güncel adres, telefonlarına ulaşıp kademe kademe Başkanlar Mustafa İça, Kamil Sarçoğlu ve Alim Işık döneminde kamulaştırmasını tamamladık. Orada 54 tane aydınlatma direği, 12 tane güvenlik kamerası, 2 çeşme yeşil alanlar var. Geride kalan sahne yine parka kurulabilirdi. Germiyan Sokakta yine stantlar devam edecek ama tek sıra olacaktı. Etrafına stantlar açacaktık. Gayet güzel bir yer olacaktı. Tam seviniyorduk bu sene Ramazan eğlenceleri orada olacak diye. İnşallah bir dahaki seneye.” Dedi.

‘HALKIN BEKLENTİSİ DE BUYDU’

Vatandaşların da esnafın da beklentisinin bu olduğunu dile getiren Çetinkasap, “Tarihi bir yer ramazan ruhuna uygun, vatandaşlar çoluk çocuk hep beraber o ruhu burada buluyordu. Bizde üzülüyoruz burada olmadığı için; Germiyan Sokak Ramazan’da ıssızlaştı.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *